Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği bilgi yarışmasında gerçekleşen skandalla ilgili Biga Belediye Başkanı İsmail Işık sert bir açıklama yaptı. Başkan Işık’ın açıklaması şöyle:

“Atatürk Kültür Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 11 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen liseler arası bilgi yarışmasının sonunda, jürinin değerlendirme sürecinde, İstiklal Marşı’mızın değiştirilerek fon müziği olarak kullanılmasını hayretle ve üzüntüyle karşıladım. İstiklal Marşımız bir fon müziği değildir. Aksine bir kurtuluş mücadelesi ve kahramanlık destanının ardından ortaya çıkmıştır. Bu durum, Cumhuriyetimize, milli ve manevi değerlerimize, şehitlerimize ve gazilerimize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Bağımsızlığımızı, ulusal kurtuluş mücadelemizi simgeleyen İstiklal Marşımızın bu tür ciddiyetsizliklerin içine çekilmesi ve ulusal gündemde de ilçemizin kötü bir şekilde yer alması kabul edilebilir bir durum değildir. Olayın sorumlularının araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Bu süreçte kısa sürede durumu fark eden ve müdahale ederek İstiklal Marşımızın değiştirilerek fon müziği olarak kullanılmasını engelleyen Atatürk Kültür Merkezi personelimize teşekkür ediyorum.

Bizler de Biga Belediyesi olarak Atatürk Kültür Merkezi’nin kullanımı konusunda yeniden bu tür durumlarla karşılaşmamak ve ilçemizin kötü bir şekilde ulusal medyada yer almasını önlemek için gerekli tedbirleri alacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.”

• “İstiklal Marşımıza saygısızlık kabul edilemez”