11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle kızlarıyla fotoğrafının yanında bir mesaj yayınlayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık şu çağrıda bulundu:

"Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Neyi ne için kutladığımızı bilmiyoruz çoğu zaman. Dünya Kız Çocukları Günü'nde neler hatırlamamız gerekiyor kısaca bahsedeyim:

Amaç, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak. Cinsiyetçilik ve eşit olmayan görev dağılımı, UNICEF’in yayınladığı rapora göre oldukça küçük yaşlarda başlıyor. Başka bir yardım kuruluşuna göre dünya genelinde her yedi saniyede bir kız çocuğu evlendiriliyor…

Türkiye’de ise nüfusun yüzde 29’u kız çocuklardan oluşuyor. Son 6 yılda evlenmek zorunda bırakılan kız çocuğu sayısı ‘tespit edilebilen resmi’ rakamlara göre 232 bin. Son 6 yılda 142 bin çocuk anne oldu. Ayrıca ilköğretim çağında olup okuma gitmeyen kız çocuklarının sayısı, aynı durumdaki erkek çocukları sayısından 600 bin fazla.

Bu yüzden #BenimKızımOkuyacak diyelim. Bu yüzden lütfen sessiz kalmayalım."

• Başkan Işık'tan Dünya Kız Çocukları Günü mesajı