Biga´da temsili askerlik yapacak engelliler için Biga Belediyesi önünde kına gecesi düzenlendi. Geceye Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak ve askerlik yapacak olan engellilerin aileleri katıldı.

Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel hale getirdikleri gecede engelli askerlere asker uğurlama geleneğine uygun olarak kına yaktıklarını söyledi.

Başkan Bacak: "Amacımız engelli bireylerin kendilerine güven duygularını pekiştirmek toplumla iç içe olmalarını sağlamaktır. Kına gecesinde hem engelliler hem de aileleri güzel bir gece yaşıyorlar " diye konuştu.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise "Biga Engelliler Derneği’nde askere gidecek kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olduk. Belediye Meydanı’nda birlikte eğlendik. Genç kardeşlerime hayırlı tezkereler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İsmail Işık da gençlerin isteğini kırmayarak onlarla çiftetelli oynadı.

• Başkan Işık'tan 'Hayırlı tezkereler' mesajı