Koronavirüs Tedbirleri

Resim

Berber, kuaför ve güzellik salonları 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü itibariyle tüm hijyen kurallarına uyup tedbirleri alarak, tüm ekipmanları dezenfekte ederek, tek kullanımlık maske ve havlu kullanarak, sosyal mesafe kuralına uyarak ve randevu sistemiyle çalışmaya başladı. Biga Belediyesi salonları dezenfekte etti ve işletme başına 50 adet maske verdi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede kapsamında Bakanlıktan gönderilen ek genelgeye istinaden iş yerlerini zorunlu olarak kapatan kiracılarımız ve pazarcı esnafımızdan (sebze, meyve, gıda ve temizlik hariç) ikinci bir genelgeye kadar kira ve işgaliye bedeli alınmayacaktır.

Şehiriçi toplu ulaşım araçlarımız yalnızca hafta içi 07:00 - 19:30 saatleri arasında hizmet verecektir. Cumartesi ve Pazar günleri çalışmayacaktır.

Biga Belediyesi olarak, Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında İşişleri Bakanlığı Genelgeleri ve Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararlarını uygulamaya devam ediyoruz. Salgının yayılmaması ve toplum sağlığımız için Çarşamba günleri (haftada tek gün) Kapalı Pazaryerinde pazarımız kurulacaktır. Hamdibey Mahallesi, Hüseyin Onan Caddesi üzerinde kurulan Cumartesi pazarımız ile Şirintepe Mahallesi Sitelerde pazar günü kurulan pazarımız geçici süreyle kurulmayacaktır. Halkımıza duyurulur.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilçemiz genelindeki tüm parklar, camiler, okullar, adliye, hastane, huzurevi, mezbaha, kapalı pazar yeri, şehir içi minibüsleri, taksi ve durakları, minibüs durakları, çöp konteynerleri ve birçok sosyal alan düzenli olarak ekiplerimiz tarafından dezenfekte ediliyor.

Halk sağlığını korumak adına belediyemize bağlı kreşlerimizdeki eğitime, Atatürk Kültür Merkezi ve Bilgi Evlerimizdeki kurslarımıza, kültürel, sportif etkinlikler ile konferans, toplantı vb. faaliyetlerimize ileri bir tarihe kadar ara verilmiştir.

Göstereceğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

Su faturası borcu olan vatandaşlarımızın iki ay boyunca suları kesilmeyecektir.

Salgın hastalık sürecinde ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımız için belediyemizin kira alacakları iki ay süreyle ertelenmiştir.

Belediyemiz nikah salonunda yapılacak nikah akitleri; nikahı yapılacak olan taraflar ile sadece şahitleri ve anne-baba katılımıyla gerçekleşmektedir.

60 yaş üstü vatandaşlarımızı uyarılarımız devam ediyor... Ülkemizde ve dünyada görülen koronavirüs salgını sebebiyle yurt dışından gelen 60 yaşın üstünde ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın öncelikle kendi sonra toplum sağlığı için evde kalmaları, mecbur  kalmadıkça dışarıya çıkmamaları önemle duyurulur.

Kamu ve özel sağlık çalışanlarımıza şehiriçi ulaşım hizmetini ücretsiz hale getirdik.

60 yaş üstü vatandaşlarımızın pazaryeri ve toplu alanlarda bulunması sakıncalı olduğundan dolayı sebze, meyve ve market ihtiyaçlarını karşılamak için eve servis hizmeti veren esnaflarımızın iletişim bilgilerini kamuoyu ile paylaştık.