16. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık Ve Teknolojileri Fuarı Açıldı

ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Güney Marmara’nın önemli fuarları arasında yer alan 16. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. Törende konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Biga Belediyesi’nin 22 bin metrekarelik alana sahip kapalı pazar yerinde düzenlenen ve 1-2-3 Ekim tarihlerinde açık kalacak olan fuara katılan 130 firma, bin peronda stant açtı. Açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Kaymakamlar, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, belediye başkanları, diğer illerden gelen ziraat odası başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından fuar açılışında konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Şadan Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, “Biga’da Sivil toplum kuruluşları, dernekler, kamu, yerel yönetimler başta olmak üzere kentin tüm dinamikleri olarak konu Biga olduğunda aynı masa etrafında bir araya gelebilmeyi her zaman başardık. Bugün bu fuarın geldiği nokta bunu açıkça gösteriyor. Biga olarak ilk başladığımız günden bu yana büyük ilerlemeler kaydettik. Şimdiden müjdesini vermek istedim. Önümüzdeki şubat ayında ceviz ve badem konusunda Türkiye çapında tüm paydaşlarımızın katılacağı bir festival düzenleyeceğiz. Biga’nın tüm dinamikleri olarak, uygun koşulları sağlayabilirsek biraz önce de ifade ettiğim gibi ikinci bir fuarı yapabilecek durumdayız. Biga’nın ekonomik dönüşümüne katkı sağlayan fuarımın başladığı günden bu yana ciddi yol kat ettik. Bu fuara katkı veren, değer veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’mizin 2023’e uygun olarak yatırımın artması, ihracat hacminin büyümesi özet olarak ülkemizin kalkınması vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda faaliyetlerini sürdürerek gelişmiş ülke standartlarına ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Fuarın açılışında konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’nın sadece tarım ve Hayvancılıkta değil, her alanda geliştiğini belirterek “Güney Marmara’nın en büyük gıda teknolojileri fuarına hepiniz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Özellikle Eylül ayı geldiği zaman Biga bir başka oluyor. 5 Eylül’den başlayıp 18 Eylül’e kadar Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü etkinliklerini tüm Bigalı hemşehrilerimizle doya doya gerçekleştirdik. Bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle andık. Bigamıza, Biga Yarımadasına ismini veren, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, geçmiş tarihi, kültürü ile çok değerli olan bir şehir. Bir çok ile veya ilçeye gittiğimiz zaman orada bir şey öne çıkmıştır. Bu da ya hayvancılıktır, ya tarımdır, ya da turizmdir. Ama Biga’da tarım var, hayvancılık var, sanayi var, balıkçılık var ve Allah’a şükür olmayan hiçbir şey yok. Onun için geçmiş tarihimiz ve kültürümüzden aldığımız deneyimle Biga’yı bugün getirdiğimiz noktayı hep birlikte yaşıyoruz. Ben bu bayrağı bugüne kadar taşıyan ve fuarımızın bu günlere kadar gelmesinde emeği olan, 16 yıldır emek sarf eden tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Erdoğan konuşmasının devamında , Tarımın ve Biga Markasını artırmasına yönelik yapılan çalışmalara da değinerek “Yerel yönetim olarak tarımla alakalı bölgemizde topraklarımızı ve lojistiği de değerlendirdiğimiz zaman, topraklarımızı çok iyi kullanmadığımızı açık ve net olarak görüyoruz. Bunu da hem Valimiz hem de Grup Başkan Vekilimizin desteği ile bölgemizde kapalı seracılık, kapalı üretimle alakalı çalışmalara başladık. Neticelendiğinde inşallah Biga’da sadece çeltik, domates, biber gibi ürünlerin haricinde, çiçekçilik başta olmak üzere sera üretiminin de başta olduğunu göreceğiz. Yine hayvancılığı geliştirmek ve Bigamızı markalaştırmak anlamında da Biga Belediyemiz Göktepe Köyümüzün olduğu bölgede vasfını yitirmiş 155 bin metrekare mera alanını belediyemize tahsis ederek orada hem hayvan pazarımızı modernize edeceğiz, hem de et entegre tesisimizle Biga etinin markalaşmasının da önünü açmış olacağız. Yarın biliyorsunuz Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açılıyor ancak bizi bu özel günlerde yalnız bırakmayan, Biga söz konusu olduğunda bütün işlerini erteleyerek Biga’ya gelen Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Törende, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan konuşma yaptı. 

Açılış konuşmalarının ardında protokol üyeleriyle birlikte Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarının açılış kurdelesini kesti. Fuara destek veren firma sahiplerine teşekkür plaketlerini takdim etti. Katılımcılar daha sonra fuarda açılan stantları gezdi.

X