Atatürk, Ebediyete İntikalinin 81. Yıldönümünde Anıldı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında tüm yurtta olduğu gibi Biga’da da düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle anıldı.

10 Kasım 2019 Pazar günü saat 08:45’te Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk için tören düzenlendi. Törene Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçinöz, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Burhan Erdem, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende protokol tarafından çelenkler sunuldu. Tören, iki dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saat 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Biga’da da hayat durdu, sirenler çalmaya başladı. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenin ardından, Biga Atatürk Anadolu Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde "10 Kasım Atatürk'ü anma programı düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Biga Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mücahit Şahin, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga Kaymakamı Mustafa Can programda konuşma yaptı.

Başkan Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919'da başlayıp 1923'te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede, bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur. Atatürk, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" demiştir. Üzerinde huzurla ve güvenle yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti; ülkemizin kurucusu, milli mücadelemizin lideri Atatürk’ün bizlere en büyük emanetidir. Bu emanete gözümüz gibi bakmak, korumak en büyük görevimizdir. Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'nda ortaya koyduğu milli birlik ve beraberlik şuuru ilk gün gibi devam ediyor. Milletimiz bağımsızlık mücadelesini bugün de iç ve dış her tür düşmana karşı aynı azimle sürdürüyor. Atatürk'ün aziz hatıraları, gösterdiği hedefler bizi birleştiren ortak mirasımızdır. Atatürk'e en büyük saygı göstergesinin çalışmak, kalkınmak ve ay yıldızlı bayrağımızı yükseltmek olduğuna inanıyorum. Bu doğrultuda ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, yaşadığımız toprakları vatan haline getiren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

Biga Kaymakamı Mustafa Can ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yılında rahmetle ve saygıyla anıyoruz.Yalnızca ülkemiz tarihinde değil, dünya tarihi açısından istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak onun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk, daima Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır
Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 81. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.”

Konuşmaların ardından 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlere ödülleri verildi. Şiir yarışmasında birinci olan Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyzanur Yılmaz’a, ikinci olan Özel Biga Çizgi Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Saçik, üçüncü olan Yeniceköy Ortaokulu’ndan Öyü Beyaz’a; Kompozisyon yarışmasında birinci olan Biga İçdaş Fen Lisesi öğrencisi Pınar Tunçman, ikinci olan Özel Biga Çizgi Anadolu Lisesi öğrencisi Nazlı Yaren Şahin, üçüncü olan Özel Biga Doğa Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Çörtük’e; resim yarışmasında birinci olan Sakarya İlkokulu öğrencisi Melis Yaşar’a, ikinci olan Balıklıçeşme İlkokulu öğrencisi Elif Aydemir ve üçüncü olan Gümüşçay Atatürk İlkokulu öğrencisi Osman Başak’a ödülleri Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçinöz tarafından verildi.

Program oratoryo gösterisiyle devam etti. Biga Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Hatice Dündar tarafından kaleme alınan ‘Kimdir Mustafa Kemal?’ adlı oratoryom gösterisi Müzik öğretmeni Oylum Karak yönetiminde sahnelendi. Kimi zaman duygusallığıyla kimi zamansa coşkusuyla büyük beğeni topladı. Programın ardından resim sergisi gezildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İİBF öğrenci toplulukları 10 Kasım 'Atatürk'e Saygı Yürüyüşü düzenledi. Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünden başlayan yürüyüş Biga Belediye Meydanı’nda sona erdi. Dev Türk ve Atatürk bayrağı ile birlikte ellerindeki meşaleler ile meydana gelen öğrencileri Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan karşıladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Başkan Erdoğan, yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü siz değerli öğrenci kardeşlerimizin düzenlediği bu anlamlı programla anıyoruz. Atatürk’ün siz kıymetli gençlere ithafen söylediği bir cümleyi ifade etmek istiyorum. “Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze, durmadan, yorulmadan yürüyecektir.” Yolunuz açık olsun, ülkemizin geleceği sizsiniz, ülkemiz size emanet. Ben bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 81. yıl dönümünde saygıyla ve minnetle yad ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Erdoğan öğrencilerle dilek feneri uçurdu. Öğrenciler, Başkan Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Biga Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından hazırlanan Atatürk'ü Anma Konseri'nde ise Ata’nın sevdiği eserler seslendirildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve vatandaşlar katıldı. Koro Şefi Niyazi Sevinç yönetiminde sahnelenen konserde Bülbülüm Altın Kafeste, Yanık Ömer, Ah O Yemen’dir, Çökertme, Vardar Ovası gibi birbirinden güzel eserler seslendirildi. Konser sonunda koro sanatçılarını tebrik eden Başkan Erdoğan ve Kaymakam Can, Koro Şefi Niyazi Sevinç'e çiçek ve plaket takdim etti.

 

X