Başkan Erdoğan: 100. Yıla Büyük Bir Heyecan ve Coşkuyla Hazırlanıyoruz

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, basın mensuplarıyla buluştuğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’da görev yapan basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Pandemiye rağmen 3 yılda birçok proje ve çalışmayı tamamladıklarını, hizmet ve projelerin devam ettiğini söyleyen Başkan Erdoğan, genel bir değerlendirme yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi. 18 Eylül’de Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılının kutlanacağını söyleyen Başkan Erdoğan, büyük bir planlama, heyecan ve coşkuyla hazırlıkların sürdüğünü, basın mensuplarından ve vatandaşlardan da fikir ve önerilere açık olduğunu belirtti. Mecliste grubu bulunan ve veya bulunmayan tüm siyasi partileri ziyaret ettiklerini, fikir ve önerileri aldıklarını, ziyaretlerin güzel geçtiğini ifade eden Başkan Erdoğan, “Biga’mızı istişare kültürüyle yönetiyoruz. Diyaloglarımız güzel geçiyor. Bir araya gelmeler olumlu geçiyor. Çalışmalarımız için ve özellikle fikirlerini sormamız nedeniyle başkanlarımızdan teşekkür geliyor, çalışmalarımızı kıymetli buluyorlar” dedi.

İşte Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın basın mensuplarının sorularıyla oluşan güncel konulara ilişkin verdiği cevapların satırbaşları;

“Pandeminin azalmasıyla vatandaş, esnaf, STK ve diğer tüm dinamiklere olan ziyaretlerimize ağırlık verdik. Bugün de siz kıymetli basın mensuplarımızla bir araya geldik. Üç yıldır rutin hizmetlerimiz ve vatandaşlara olan hizmet sorumluluğumuz dışında birçok proje ve çalışmayı hayata geçirdik. Pandemi herkesi etkilediği gibi tüm kurum ve kuruluşları da etkiledi. Biz Çanakkaleliyiz, Bigalıyız. Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı manevi başkenti olan şehrin evlatlarıyız. Atalarımız tüm imkansızlıklara rağmen canla ve başla mücadele ederek bir karış toprak vermemiş. Biz de bu zorlu süreçleri Allah’ın izniyle atlatacağız. Belediye bütçesi olan ve kar amacı gütmeyen bir kamu kurumudur. Biga Belediyesi olarak önceki dönemden kalan 123 milyonluk borç, ardından gelen pandemiye rağmen hiçbir şeyi aksatmadan tıkır tıkır yerine getirdik ve halkımıza hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Mutlu olduğumuz konu Belediyemizin borcu tüm proje ve çalışmalarla beraber geçen üç yılda artmamasıdır. Belediyemize kazandırdığımız arsalarımız ve gelir getirici projelerimizle Belediyemizin bir yıl içinde sıfır borca ineceğine inanıyoruz”

“100. YILA HEYECAN VE COŞKUYLA HAZIRLANIYORUZ”

“Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun inşallah bu yıl 100. yılını kutlayacağız. Bunun bize nasip olmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. 100. yıl kutlamaları kapsamında herkesin, basınımızın, STK’larımızın görüşlerini bekliyoruz. Son olarak yazışmalarımızı yaptık ve muharip savaş uçaklarımız Biga semalarında gösteri yapacak. Yağlı pehlivan güreşlerimiz Bigalı Mehmet Çavuş Kurtuluş Güreşleri adıyla yapılacak. Kültür Müdürlüğümüz 100. yıl ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapıyor. Toplantılarımız ve istişarelerimiz sürecek.”

“KIBRIS ŞEHİTLERİ CADDESİ PRESTİJ CADDE OLACAK”
    
“Kıbrıs Şehitleri Caddesi prestij projemiz üç etaptan oluşuyor. Birinci etapta aydınlatma direkleri, ikinci etapta sıcak asfalt ve üçüncü etapta ise refüj ve peyzaj düzenlemesi olacak. Ulaştırma Bakanımız Çanakkale 1915 köprüsü dolayısıyla çok sık Çanakkale’ye geldi. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ise Bakanımızla görüşmemizi sağladı. Biz de Biga’mızın ihtiyaçlarını belirterek, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin önemini anlattık. Belediyemizin mali durumunu da anlatarak aydınlatma, kaldırım, refüj ve peyzaj çalışmalarını kendimizin yapacağını ama sıcak asfalt için destek istedik. Kendisi de siz bu kadar mücadele ederken sıcak asfalt çalışmasına da biz yapalım dedi. Caddemizde altyapı çalışmamız da olacak. Can Hastanesinden İdriskoru’ya kadar elektrik hatları yer altına alınacak. İnşallah en kısa sürede caddemiz prestij hale gelecek. Aydınlatma direklerimiz tamamlandı ve çok olumlu dönüşler alıyoruz ve çok güzel olduğu söyleniyor. Böylece birinci etap bitti. Sıra sıcak asfaltımızda. Ayrıca Kocabaş Köprümüzde ve Atatürk Köprümüzde de araçlar ve yayalar için yenileme, rahat ulaşım için düzenleme ve güzelleştirme çalışması yapacağız.”

“BİGA’MIZIN YARINLARI İÇİN SPOR KOMPLEKSİ YAPACAĞIZ”

“Biga’mızda birçok spor kulübümüz var. Genç nüfusumuz çok. Şu anda her ne kadar spor alanlarımız yeterli olsa da yarınlar için şehrimiz için kompleks tarzında bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Çavuşköy’de Belediyemize kazandırdığımız 122 dönümlük alana Açık hava spor kompleksi ve engelsiz yaşam merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu alana Atlı Binicilik Merkezi de kazandıracağız. Okul öncesi, anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz orada atları besleyecek, engelli çocuklarımıza terapi verilecek. Örnek tesisleri inceleyerek çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde de sporun tüm dinamikleriyle bir toplantı yapacağız. Birlik beraberlik içinde ihtiyaçlarımızı kendi öz kaynaklarımız ve Ankara’ya giderek bunları yapacağız. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız Ankara ziyaretinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile görüştük. Daha biz Biga’ya gelmeden şehrimiz için İl Müdürlüğü’ne ödenekler geldi. İlyas Bayram Stadyumu ve 18 Eylül Stadıyla ilgili yenileme ve onarım çalışmaları da yapılacak.”

“ESKİ PANCAR DEPOSU ALANINA ÇOK GÜZEL BİR PROJEMİZ OLACAK”

“Bu alanımız Biga Belediyesi’ne şartlı bağış yapılmış. Şartı da buraya park yapabilirsin şeklindedir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüştük. Biga Belediyesi’ne ait çevre yolunda bir yer olmadığını, çevre yolumuzun Çanakkale bağlantı yolu olduğunu, Tarihi alana çok vatandaş ve otobüs gittiğini ve bizim istifade edemediğimizi, Biga’mızın yöresel ürünlerini, tarihini ve turizmini anlatamadığımızı belirttik. Bağış şerhinde değişiklik yaparak projemize uygun hale geldi. Biz de projemizi hazırladık. Üçgen kısımda Minia Çanakkale, diğer kısmında ise günübirlik tesiste Biga’mızın yöresel ürünlerinin yer aldığı, kültür derneklerinin kendine yer bulduğu, içinde yeşil alan, park ve otopark yer aldığı bir proje olacak. Kendi imkanlarımızla bu projemizi tamamlayacağız. Minia Çanakkale projemiz içinde Tarihi Alan Başkanlığımızla görüşmelerimiz sürüyor.”

“İNÖNÜ CADDESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK”

“Biga’mızın öncelikli bir yol çalışma haritasını geçtiğimiz günlerde meclisimizde paylaştık. Kocabaş Köprüsü başından yani durakların olduğu meydandan çevre yoluna kadar İnönü caddemizi altyapısı ve üst yapısıyla yenileyeceğiz. Parke taş olarak çalışmayı tamamlayacağız.”

“BETON YOLUMUZDAN VATANDAŞIMIZ VE ESNAFIMIZ MEMNUN”

“Beton yol ile ilgili İl Özel İdaremizin 2-3 yıldır ciddi çalışmaları var. Biga’mızdaki bazı köy yollarımızda da uygulaması yapıldı. Biz betonun formülüyle ilk denemimizi Çan Caddemizde yaptık. Çelik hasır yerine elyaf katkısıyla beton yolumuzu tamamladık. Adapark’ta bunu denedik çok memnunuz. Sıkıntılı olan bölgeyi kendi personelimiz ve kendi imkanlarımızla kısa sürede tamamladık. Şu anda burayı yaz ve kış dönemleriyle birlikte izliyoruz. Maliyet olarak kilit parke taştan daha ekonomik oluyor. Çan Caddemizdeki beton yoldan vatandaşımız ve esnafımız memnun. Beton yol altında herhangi bir arıza meydana geldiğinde kesip arızayı giderip tekrar kapatacağız. Yolun altında meydana gelen arızalar içinse cihazlarımızı kullanıyoruz.”

“TABAKHANE İÇİN GÖNEN OSB İLE GÖRÜŞÜLDÜ, ÇALIŞMALAR İLERLİYOR” 

“Tabakhanelerde aktif olarak çalışan arkadaşlarımızla Gönen OSB’ye gittik, gezimiz ve görüşmelerimiz oldu. Tabakhaneler malesef şehrin içinde kaldı. Bu sorunu çözmek için büyük mücadele ediyoruz. Resmi müracatlarını Gönen’deki OSB’ye yapan tabak esnafımıza yerleri gösterildi. Biz de şimdiki Tabakhane alanına TOKİ işbirliğiyle kentsel dönüşümle yıkarak güzel bir yaşam alanı oluşturacağız. Tabakhane konusu tamamen OSB’den gelecek yerler hazır cevabına bağlı olarak ilerliyor.”

“EDS ÇALIŞMA 10 SAATE DÜŞTÜ, SARI IŞIK İÇİN SÜRE UZADI”

“Trafik ışıklarının sorumluluğu tamamen Karayollarına ait ama biz yerel yönetimler olarak Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğümüze konuyu ilettik. Çevre yolu ana yol, Kıbrıs şehitleri Caddesi ise ara yol görünüyor. Çevre yolundan günde 25 bin, Kıbrıs Şehitleri Caddesinden ise günde 35 bin araç geçiyor. Sarı ışıklar ile ilgili sorunu çözmek için adım atıldı. Sarı ışık 4 saniye uzatıldı. EDS’ler ile ilgili de görüşmemiz oldu. EDS’ler 24 saatte 14 saat çalışıyordu. Biz bunun düşürülmesini istedik. Şuan da EDS’ler günde 10 saat çalışıyor. Hatta çok telefon aldık ve birçok Belediye başkanının 24 saat çalışmasını isterken siz 10 saate düşürmek istiyorsunuz dediler. Yeniceköy ve Esentepe ile Şirintepe arasında kalan çevre yollarımızdaki 50 olan hız limitinin 70’e çıkarılması için görüştük. Ara refüjlerin bölünmesi ve kapatılması, yayaların geçişinin engellenmesi ile hızın 70’e çıkarılabileceği belirtildi. Biz Biga Belediyesi olarak bizim yapabileceğimiz bir şeyse biz bunu yapacağız.” 

“BELEDİYEMİZE AİT SİYAH PLAKA RESMİ ARAÇLARIMIZA DA CEZA GELİYOR”

“Bu arada acil ve olağanüstü durumlarda EDS’ler ile ilgili itiraz hakları da var. Örneğin hastan var hastaneye gidiyorsun. Hastane giriş evraklarınla itiraz ederek cezayı iptal edebilir vatandaşlarımız. Ambulans ve itfaiye dışında EDS’lerden muaf bir araç yok. Hız limiti ve kurallara uyulmadığı halde Belediyemize ait siyah plakalı resmi kurum araçlarımıza dahi ceza geliyor. Makam aracımızın da EDS’den muaf bir durumu yok. Hız ve ışık kurallarına uymazsak bize de ceza yazılıyor.”

“KARABİGA KAVŞAĞINDA ÇALIŞMA BAŞLIYOR” 

“Karabiga kavşağındaki durumu Ulaştırma Bakanımıza detaylı bir sunum yaparak bilgi verdik. Sinyalizasyon olmasının gerekli olduğunu bildirdik. Bakanlığımızın destekleriyle adım atıldı. Son durumu sizlerle paylaşayım. İhaleyi alan firma çalışmaya hazır ancak 12 aydınlatma direğinin kaldırılması bekleniyor. TEDAŞ bölge müdürlüğü ile görüşmemiz oldu. Kurum ile ihaleyi alan firma arasında evrak yazışmasına dahi destek olduk. Aslında bu yolda Karayollarının çalışmasına bakılırsa uyarı ve işaretlerde eksik yok ama ne yazık ki kaza oranı yüksek. İnşallah bu yolda gerekli çalışmalar yakında başlıyor.” 

X