Başkan Erdoğan: Biga Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyor

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, gönül ve hizmet belediyeciliğinin Biga’daki yoğun şekilde devam eden proje, çalışma ve ziyaretlerle devam ettiğini belirtti. Başkan Erdoğan, Biga Belediyesi’nin ortaya koyduğu vizyonla sayısız proje ve etkinliğe imza attığını söyleyerek, göreve geldikleri günden bu yana şehre 245 Milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ifade etti. 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çarşamba Postası Gazetesi’ne verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı. Şehre dair, hizmet, proje ve çalışmalara yönelik bilgi veren Başkan Erdoğan, halkın merak ettiği her şeye içtenlikle cevap verdi. 

“30 EKİM’DE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPARAK PROJEMİZİ AÇIYORUZ”

Herkesin pandemi dolayısıyla doğaya olan özleminin arttığını söyleyen Başkan Erdoğan, “Abdiağa Çağlayan Trekking projemizin şu anda yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. İki yıl kadar süren bir pandeminin ardından halkımızda oluşan doğaya özlem çok arttı. Biga’da kişi başına düşen yeşil alan olarak biz birçok ilçe ve ile göre şanslıyız. Bu kapsamda elimizdeki Çağlayan bölgesi adeta saklı bir cennet olarak bizi bekliyor. Doğal yapısı ve çağlayanı ile harika bir yer olan parkura, mesire alanımızın bitişinden başlayan ve çağlayana kadar giden yere dokuya uygun 10 adet ahşap köprü yaptık. Doğaseverlerin rahatlıkla ve keyifli bir şekilde yürüyüşlerini yapmaları için güzergahı tamamladık. Çağlayanın oraya seyir teraslarımızı ve kamelyalarımızı yaptık. Vatandaşlarımız burada piknik yapıp, dinlenip güzel vakit geçirebilir. Çağlayandan devam ederek Işıkeli Köyü yoluna çıkıp, yol üzerindeki Zeynep Mutlu ormanından devam ederek Seyir Terasına ulaşılan 5 bin metrelik yolu Biga’mıza kazandırdık. İnşallah 30 Ekim Pazar günü Kent Konseyimizin organizasyonuyla güzel bir trekking yani doğa yürüyüşü yapacağız. Bu vesileyle de projemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Ben bu vesileyle tüm Bigalı hemşehrilerimizi ve doğaseverlerimizi yürüyüşümüze davet ediyorum. Mesire alanımızda ayrıca Biga etimizin, köftemizin, yöresel lezzetlerimizin kendine yer bulacağı, çay ve kahve içilebilecek kafertarya, restoran planlıyoruz. Çocuk oyun alanları ve doğal alanlarla alakalı düşüncelerimiz mevcut. Derdimiz halkımızın burada mutlu bir şekilde vakit geçirmelerini sağlayacak çalışmaları yapmak” dedi.

“HALKIMIZ İŞİN HAKKINI VERMEK, SORUN ÇÖZMEK İÇİN BİZE YETKİ VERDİ”

Biga’ya yapılan her eserin, her yolun vatandaşların huzur ve rahatı için olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Biga’mız her gün büyüyor, gelişiyor ve haliyle nüfusumuz da artıyor. Eski yerleşim alanı dediğimiz Kocabaş Çayımızın arka alanındaki trafik hareketliliğimiz çok yüksek. Biz yaklaşık beş ay önce bir anket çalışması yaptık. Bigalı hemşehrilerimiz ilçemizin öncelikli sorunlarıyla ilgili sorularımıza yolların bozukluğundan bahsederek özellikle İnönü ve İstiklal Caddesinin acil olarak yapılmasını talep etti. Fen İşleri Müdürlüğümüz Biga’mızın tüm mahallelerinde yapılması gereken altyapı ve üst yapı çalışmaları için bir yol haritası çıkarttı. Meclis toplantısında ise cadde cadde, sokak sokak sunumunu yaptık. Hangi mahallemizde hangi cadde ve sokağımızda altyapı ve üst yapı sorunu var hepsini anlattık. O gün için tüm bu çalışmaların 65 milyon maliyeti vardı. Bütçemiz bu çalışmaya yetmediği için öncelikli olarak 22 milyonluk bir ihale yaptık. Bu ihale ile birlikte İnönü Caddemizde ve diğer mahallerimizde yapılması gereken çalışmaları başlatıp diğer yerleri önümüzdeki yıl programına aldık. İnşallah 2024 yılında altyapı ve üst yapı sorunu olmayan bir Biga ortaya çıkacak. Üzülüyoruz çünkü biz buraya vatandaşların oylarıyla seçilmiş ben Belediye başkanıyım, arkadaşlarımız da Biga Belediyesinin iş ve işlevinin sürdürmesi için, destek olmak için seçilmiş arkadaşlarımız. Neden yapılacak bu işe hayır dediler bunu bilmiyoruz? Başkan yolları yapar, bir dahaki seçime yine aday olur ve kazanır düşüncesinden kaynaklandığını bazı meclis üyelerimiz bizzat ifade etti. Biga’ya yapılan her eser hemşehrilerimizin hizmetine sunuluyor. Bizim görevlerimiz gelir geçer ama dönemin hakkını vermek ve sorun çözmek için vatandaşımız bize yetki verdi. Seçimden önceki birçok konuşmamızda vatandaşımıza hiçbir kimsenin ayağı çamura basmayacak, hiçbir kimse toz solumayacak demiştik. Bu anlayışla biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kıbrıs Şehitleri caddemizin ise üç etaptan oluştuğunu açıklamıştık. Birinci etap olan aydınlatma çalışmamızı tamamladık. Önümüzdeki aylarda da refüjler yapılacak ve inşallah sıcak asfaltımızı sereceğiz. İnönü caddemizde şuan yaklaşık 1350 metre uzunluğunda bir çalışma yapıyoruz. Söküm işlemlerinden sonra kayıp ve kaçak suları önlemek için ilk olarak su ve kanalizasyon altyapısını yeniliyoruz. Yol, kaldırım ve parklanma alanlarımızla yaklaşık 25.000 bin metrekare kilit parke taşı döşeyeceğiz. Akabinde ise Kocabaş Köprümüzün mimarisine uygun yaya kaldırımına ve duvar üzerine aydınlatmalı ve motifli korkuluklar yapacağız. Kocabaş Köprümüz ile İnönü Caddemiz güzel bir bütünlük sağlayacak. Otomobilin tekerleği çukura düştüğü zaman kimsenin aklına biz gelmeyeceğiz” diye konuştu. 

“YEREL VE GENEL UYUMUYLA BİGA’MIZIN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”

Şehirde taşkın riski ve kötü koku oluşturan Uzunsu ve Asmalı derelerinin ıslah edildiğini anlatan Başkan Erdoğan, “Kocabaş Çayımızın yan kolları olan Uzunsu ve Asmalı deremizi biz göreve ilk geldiğimiz zaman masamıza aldık. Yerel ve genel uyumuyla bakanlıklarımızın şehrimize yapması uygun olacak çalışmalarla ilgili hemen görüşmelere başladık. DSİ ile alakalı Kocabaş Çayımızın ıslahı yapılsa da yan kollarıyla ilgili çalışmanın mutlaka yapılması gerekiyordu. Çünkü kar suları veya yoğun yağıştan dolayı taşkınlar, yazın da sular çekilince koku ve kötü görüntü yaşanıyordu. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun desteğiyle Ankara’da Bakanımızı ve Bakan Yardımcımızla bu konuyu görüştük. Uzunsu deremizin ihalesi yapıldı ve yüzde 70 seviyelerinde çalışma tamamlandı. İnşallah yılbaşına kadar projemiz tamamlanacak. Artık orada taşkın riski ve kötü koku yaşamayacağız. Ardından Bahçeli köyü tarafından gelen, Gençlik Merkezi ve Siteler altından geçen Asmalı Deremiz var. 2023 yılında da yatırım programına alınarak ihalesinin yapılmasıyla alakalı görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah Asmalı deremizin ıslahını da tamamladıktan sonra şehrimizde taşkın riski ortadan kalkacak. Ayrıca Yeniceköy Mahallemizin karayoluna paralel bir deresi var. O deremizi de kapalı devre olarak yapacağız. Hem taşkın hem de kötü görüntü ortadan kalkacak” dedi.

“ESKİ PANCAR DEPOSU ALANINA ÇOK GÜZEL BİR PROJE YAPIYORUZ”

7’den 77’ye herkesin sosyalleşeceği, şehrin tarihi ve kültürel tanıtımıyla, yerel lezzetlerinin sunulacağı Minia Çanakkale projesinin yakında başlayacağını söyleyen Başkan Erdoğan, “Eski pancar deposu alanımızı yaklaşık iki ay önce greyder iş makinasıyla temizledik. Bu alan Biga Belediyemizin elinde olan en kıymetli yerlerden biri ve şehrimizin giriş noktası. Belediyemize park alanı olarak şartlı bir şekilde verilmiş. Biz buraya projeler geliştirdik ama önümüze park harici bir şey yapılamaz uyarısı çıktı. Bununla birlikte biz de Ankara’da Özelleştirme Dairesinde görüşme yaptık. Biga’mızın sosyal, ekonomik ve turizm yapısını, Çanakkale’ye geçen milyonlarca yerli ve yabancı turisti anlatarak tesise ihtiyacımız olduğunu söyledik. Şartın kalkmayacağını ancak düzenlemeler yapılabileceğini söylediler. Bu alanımıza Minia Çanakkale projemizi yapacağız. Tarihi alandaki anıtların minyatürlerinin olacağı, çocuk oyun alanlarının olacağı, bölge halkımızın güzel vakit geçirerek sosyalleşeceği ve ayrıca yol misafirlerine de ev sahipliği yapacak çok güzel bir proje olacak. İnşallah projemizi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu. 

“GÖNÜL RIZASI VE HAK TESLİMİYLE 25.000 BİN METREKARE ARAZİYİ BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK”

Biga’ya nefes olacak Millet Bahçesi projesinin önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacağını ve ilk kazmanın vurulacağını ifade eden Başkan Erdoğan, “Biga’mızın en büyük mahallesi Sakarya Mahallemiz. Hamdibey Mahallemiz ise ikinci büyük mahallemiz. Bu mahallemizde 27.000 bin metrekare alana Adapark projemizi yaptık. Yaklaşık bir yıldan bu yana halkımız hizmet alıyor. 7’den 77’e halkımızın ne kadar mutlu olduğunu ve güzel vakit geçirdiğini görüyoruz. Millet Bahçesi alanımızda da yer sahiplerinin gönül rızasını alarak, haklarını teslim ederek yerlerimizi kamulaştırdık. Bu vesileyle Biga Belediyemize yaklaşık 25.000 bin metrekare araziyi kazandırmış olduk. İnşallah 37.000 bin metrekare alana Millet Bahçemizi yapacağız. Ön hazırlık dosyasını TOKİ’ye teslim ettik. Önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak. Sakarya Mahallemizin ve yeni yaka dediğimiz yerleşim yerimize başta olmak üzere, tüm şehrimize nefes olacak. İçerisinde yürüyüş alanları, bisiklet yolu, ahşap iskele, koku bahçesi, tıbbi ve aromatik bitkiler, suya inen basamaklar, çocuk oyun alanı sosyal tesis, spor alanları ve amfi tiyatro gibi çalışmaların yer aldığı bu projemiz çok güzel bir sosyal yaşam alanı olacak. İnşallah önümüzdeki yaz hep beraber Millet Bahçemizin keyfini çıkaracağız” dedi. 

“BEN ONLARI DA ÜZMEMEK İÇİN KİBAR DAVRANDIM AMA BUNU GÖRMEYENLER MECLİSİ KARIŞTIRDI”

Biga Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında yaşananlara ilişkin detaylı bir açıklama yapan Başkan Erdoğan, minibüs artırımını içiren 5. maddeye destek veren CHP’li meclis üyelerini rencide etmemek için o anda kibar davrandığını ancak bu durumu suistimal eden meclis üyelerinin  meclisi karıştırıp, huzur ve sükuneti bozarak siyasi rant elde etmeye çalıştığını vurguladı. Belediye kanununun kendisine verdiği yetkiyi kullandığının altını çizen Başkan Erdoğan, “Ekim ayı meclisimizdeki konu şehiriçi minibüsleriydi. Şehiriçi minibüslerimizle ilgili 2018 yılından başlayıp devam eden bir süreç var. Minibüslerimiz ilk kurulduğunda bir kısmı dolmuş taksi olarak geçmiş, bir kısmı yazı tura ile geçmiş bir kısmı ise ihaleyle geçmiş. 2015 yılında 10 tane hat artışı yapılarak 50 olan hat sayısı 60’a çıkarılmış. 2018 yılında ise 60’tan 70’e çıkarılmış. Tabi bu hat artışı yapılırken şoför esnafına sorulmadığı gibi, araştırma da yapılmamış. 60 şoför esnafımız da haklı olarak dava açmış. Mahkeme Biga Belediyesi’nin 2018 yılında yapmış olduğu ihaleyi iptal etmiş ama o günkü yöneticiler mahkeme kararını uygulamamış. Biz 2019 yılında göreve gelince usulüne uygun ihale yapılmadığından dolayı mahkemenin kararını verdiğini ihaleyi ve meclis kararını iptal ettiğini gördük. Biz de kamu yöneticisi olarak mahkemenin verdiği kararı uyguladık. Bu çözüm değil. 1870 yılında kurulan Biga Belediyesinin halkın nezdinde güveni olan bir kamu kurumu. Biga Belediyesi bir ihale yapıyor ama şartnamenin yerine getirilip getirilmediğini halk bilmez. Yapılan eksikliklerden dolayı mahkeme iptal ediyor ve mağduriyet oluşuyor. Sıradan çekilen 10 hatta güncel olarak ne kadar ödeme yapmamız gerekecek bunu mahkeme belirleyecek. İnşallah biz de bu paraları ödeyerek mağduriyeti gidereceğiz. Bir de şöyle bir mesele var. Şehiriçi minibüslerinin ruhsatları süresiz. Ama bu da kanuna aykırı. Yani ruhsatların süreli olması gerekiyor. Burada yetki tamamen Belediye Meclisinde. 30 yıllığına kadar verebiliyor hatta 49 yıllığına da verebiliyor ama burada Bakanlık onayı gerekiyor. Biz de bu sorunu kökten çözmek için, şoför esnafımızın yarınlarıyla alakalı elinde garanti olmasını sağlamak için, ekmeğini buradan kazandığı, evini bu işten geçindirdiği için çalışma yapmamız gerekiyor. Bir de karşımızda yaklaşık 8-10 milyonluk bir ödeme var. Biz de Meclisimizin seçtiği Plan Bütçe Komisyon ile Mesleki Kuruluşlar ile İlişkileri Düzenleme komisyonu üyelerimizi davet ettik. Burada iki mesele var dedik. Yarınları garantide olmayan 60 tane çalışan şoför esnafımız bir de 10 tane mağdur olan vatandaşın paralarının ödenmesi var. Millet İttifakı’ndan arkadaşlarımız gruplarıyla görüşerek kararlarını bildireceklerini söylediler. Ertesi gün aradılar biz kararımızı verdik ve iletmek istiyoruz dediler. ‘Başkanım 60 tane çalışan minibüsü hiç karıştırmayalım. Mahkeme kararı belli olduktan sonra tekrar toplanırız. Belediyenin durumunu bildiğimiz için 5 tane hat artıralım. 5 tane minibüs hattı satın üstünü de belediye bütçesinden vererek bu 10 minibüs hat sahibi esnafımızın mağduriyetini giderelim’ dediler. Fikir ve öneriye biz de destek vererek Ekim ayı meclis toplantısına alıyoruz dedim. Cuma günü gündemleri dağıttık ve Salı günü de meclisimizi yapacaktık. Pazartesi günü bizi tekrar aradılar ve minibüs maddesinde ret oyu vereceklerini bildirdiler. Ben de bu fikir ve öneri sizden geldiği için meclis gündemine aldığımızı ama gündemden çekeceğimi söyledim. Tabi konuyu minibüsçü esnafımızı galeyana getirip, siyasi rant elde etmek isteyen arkadaşlar mecliste farklı bir çalışma içine girdi. Ama bizim alnımız ak. Göreve geldiğimiz günden beri minibüsçü esnafıyla alakalı küçücük bir problemimiz olmadı. Biz esnaflıktan geliyoruz ve derdini anlıyoruz. Kimse kimseyi sevmeyebilir ama halkın seçtiği, halkı temsil eden Belediye başkanının yönettiği toplantıda taşkınlık yapmak kimsenin haddine değildir. Kürsüye yürümek, personelimizi ittirmek, kaktırmak. Başkanın söz vermemesine rağmen haykırarak, bağırarak insanları galeyana getirmeye çalışmak hoş şeyler değildir. Fark ettiyseniz orada şöyle bir durum oldu. AK Partili Meclis üyelerimiz yerinde oturuyor, CHP’li Meclis üyelerimizin bazıları yerinde oturuyor. Ayakta olan İyi Parti meclis üyesi İbrahim Demircan ve bağımsız meclis üyeleri. Ben meclis toplantısında her şeyi açık açık anlatmadım ki arkadaşlarımız rencide olmasın diye. CHPli arkadaşlarımız Biga Belediyesinin sorunuyla dertlenerek görüşmeye katıldı ama kararın değişmesi o arkadaşlarımızı da üzdü. Ben onları da üzmemek adına kibar davrandım. Ama bunu da görmeden Meclisi karıştırıyorlar. Siyasi popülizm yaparak şoför esnafımızın ekonomik ve sosyal çıkarlarını nasıl kullanmaya çalıştıklarını hep birlikte gördük. Sözde kahramanlığı oynayan kişiye şoför esnafının destek vermemesi kızdırmış olacak ki meclisin huzur ve sükunetini bozdular. O gün güvenlik görevlisi ve fotoğrafçı arkadaşımızı tartaklayanlar ertesi gün Belediye önünde kıyafet değiştirip, kamuoyunu yanıltmaya çalışarak tiyatro yapacağına, tartakladıkları arkadaşlarımızdan ve kin ve nefretle huzuru bozdukları meclisin sahibi Biga halkından özür dilesinler. Benim meclis üyesi olduğum yıllarda meclis dönemin başkanı tarafından kapalı kapılar ardından yaptırılıyordu. Mikrofon yoktu, halk yoktu, basın giremiyordu. Bir de tüm bunlara rağmen önceki dönem belediye başkanı yaptığı paylaşımla biga tarihine kara leke diyor. Bu ayıptır. Senin basın mensubu arkadaşımızı güvenlik görevlisiyle dışarı attığına biz şahidiz. Tüm siyasi ilçe başkanlarına bir önerim olacak. Meclis nedir, meclis yönetmeliği nedir, meclis ne iş yapar, adap ve üslup nedir belediye meclis üyelerine anlatsınlar. Beni özel hayatım ve geçmiş ticari hayatımdan tanıyan tanır. Benim en sevmediğim şey kavga ve gürültüdür. Biz bu şehirde saygı ve sevgi içinde yaşayacağız. Şimdi 60 minibüsçü esnafımızın derdini çözmek için resmi bir komisyon kuruyoruz” ifadelerini kullandı. 

“245 MİLYON TL YATIRIMLA, YAPTIKLARIMIZ SATTIKLARIMIZIN 20 KATIDIR”

Binlerce dönüm kamulaştırılan arazi, onlarca belediye hizmet aracı ve projelerle Biga’ya göreve geldikten bugüne kadar 245 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, “11 milyonluk satışı söyleyen muhalefet yaptığımız ve kazandırdığımız 245 milyonu da söylesin. Bu rakamlar seçim meydanlarında yapmaya geliyoruz söylemimizin ne kadar doğru olduğunun rakamlarla tespitidir” dedi. Başkan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biz seçimden önce söylediklerimizin her zaman arkasındayız. Evet ‘Satmaya değil yapmaya geliyoruz’ dedik ve 3,5 yılda pandemi ve küresel ekonomik sorunlara rağmen birçok şey yaptık. Biga’mızda taş üstüne taş koyduk, şapka asmak isteyenler için de çok çivi çaktık. Örneğin, Millet Bahçesi proje alanı, Adapark, Şirintepe Eski pancar deposu alanı, Karaçayır, Hal binası, İstiklal Mahallemizdeki alanın kamulaştırmasını yaptık. O günkü rakamla 5 milyon 500 bin lirayı bulan toplam 35 bin metrekarelik alanı Biga Belediyesine kazandırdık. Bugünkü değerle 20 milyon lirayı geçen alandan bahsediyorum. Ayrıca Göktepe Köyü’nde belediyemize bedelsiz olarak kazandırdığımız 155 bin metrekarelik arazi üzerine Et Entegre Tesisi, Hayvan Pazarı, Kamyon Garajı ve Sosyal Tesisleri ve Nakliyeciler Sitesi projelerimizi hayata geçireceğiz. Ayrıca büyüyüp gelişen ve artık Biga’mızda yatırımcılara yetmeyen Organize sanayi bölgemizin gelişmesi için yaptığımız girişimlerle ek olarak Göktepe arazisi ile birlikte toplamda 2 milyon metre karelik alanı Belediyemiz mücavir alan sınırlarına kazandırdık. Bunların yanı sıra kepçeden damperli kamyona, yol süpürme aracından kombine kanal açma aracına, otobüsten hizmet araçlarına varasıya bugünkü değerle 30 milyon TL’nin üzerinde olan 21 adet aracı şehrimize ve vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek adına belediyemiz bünyesine kazandırdık. Sadece bunlar mı daha da var. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Şehitlik Mahallemizdeki üç proje, Adapark, Millet Bahçesi, Uzunsu ve Asmalı Derelerini ıslah çalışması, 23 Nisan Çocuk Kütüphanesi, Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Parkı, Şükrü Kemerli Parkı, Güvercin Sevenler Derneği binası, Zübeyde Aydın Çocuk Kreşi, İrfan Şahin Er Meydanı, Çavuşköy İmamevi ve Kur’an Kursu binası, 93 dairelik sosyal konutlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Yeniceköy Kültür Sanat ve Bilgi evi, Abdiağa Çağlayan Trekking projelerimizle toplamda 195 Milyon TL’lik projelerimizi şehrimize ve hemşehrilerimiz için kazandırdık. Muhalefet dükkan ve arsayı kapsayan ve değeri 11 milyonu bulan satışı söylerken, projelerimiz için kazandırdığımız, araç ve alanları da kapsayan 245 milyon TL’lik rakamı da söylesin. Yaptıklarımız sattıklarımızın 20 katıdır. Seçim meydanlarında yapmaya geliyoruz söylemimizin ne kadar doğru olduğu rakamlarla beraber nettir. Biz bu proje ve alanlarımızı Biga’ya, gelecek neslimize kazandırıyoruz. Bunlar Bülent Erdoğan’ın şahsının değil, Biga’nın ve Bigalılarındır. Her defasında karalama kampanyalarına başvuracaklarına kazandırdıklarımızı da söylesinler. Tüm bunlara baktığımızda taahhüt ediyor ve inanıyoruz ki biz 5 yıl içinde Biga’mıza çok değer katacağız. 5 yılın sonunda bizim sattığımızı da kazandırdığımızı da tekrar tek tek anlatacağız.”

“İNSANLARIN HAKKINI ÇİĞNEYEREK PROJE YAPMAK, VATANDAŞIN TAPULU ARAZİSİNE CENAZE DEFNETMEKSE VİZYON, BİZ BUNU KABUL ETMİYORUZ”

Muhalefetin ‘vizyonsuzluk’ eleştirilerine dikkat çeken örneklerle cevap veren Başkan Erdoğan, “Biga Belediyesi 152 yıllık köklü tarihi ve kurumsallaşmış yapısıyla bugüne kadar vatandaşlarına en güzel hizmeti vermiştir. Belediyemizin vizyonu da misyonu da vardır ve bunu uygulamalı olarak yerine getirmekteyiz. Vizyonumuz, Belediye kaynaklarını yasal mevzuata uygun bir planlama ile vatandaşlarımızın refahını artırmak için yerinde ve doğru biçimde kullanmak amacıyla halkımızın yaşadıkları alanlardaki uygulamalarda, fikirlerine ve önerilerine içtenlikle değer vererek, sevdamız Biga’yı Gönüllerin Şehri yapmaktır. Biga Belediyesi’nin toplam borcunun bir önceki dönemde olduğu gibi 15 kat artmaması vizyonsuzluksa, Biga’mızın en büyük ikinci mahallesi olan Hamdibey Mahallemize 27 bin metrekare alana Adapark’ı kazandırmak vizyonsuzluksa, geleceğimizin teminatı minik yavrularımızın eğitim öğretim almalarını sağlamak için hastanemiz bahçesine kazandırdığımız çocuk kreşimiz vizyonsuzluksa, şehitlik mahallemize hak ettiği değeri verip halı saha, düğün salonu ve sosyal tesisi Roman kardeşlerimizin hizmeti sunmak vizyonsuzluksa, vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte oturup hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla Korhan Kuruçay ve Şükrü Kemerli parklarını hizmete almak vizyonsuzluksa, bölgemizin çocuklar için en güzel kütüphanesini kazandırmak vizyonsuzluksa, uygun fiyata ev hayali kuran vatandaşlarımızın ev hayalini gerçekleştiren 93 dairelik sosyal konut projemizi yapmak vizyonsuzluksa, UNESCO yaşayan insan hazinesi irfan şahin ustamızın ismini verdiğimiz ve Türkiye’nin en iyi ilk 5 organizasonunun yapıldığı güreşlerimizi Biga’mıza kazandırmak vizyonsuzluksa, yapımında sonuna geldiğimiz Yeniceköy mahallemizde 7’den 70’e herkese hitap edecek olan Kültür Sanat ve Bilgi Evimizi mahallemize kazandırmak vizyonsuzluksa, dini ve insani değerlere sahip nesillerimizin yetişeceği Çavuşköyümüze Kur’an Kursu ve İmam Evimizi kazandırmak vizyonsuzluksa, Güvercinseverlerimizin mezatlarını rahatlıkla yaparak, güzel vakit geçirmelerini sağlamak vizyonsuzluksa, bölgemizin ekoturizmine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak birçok doğasever ve fotoğrafseverin rotasını değiştirecek Abdiağa Çağlayan trekkingi projemizini Biga’mıza kazandırmak vizyonsuzluksa, binlerce vatandaşımızın yüzme öğrenmesini sağladığımız yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuzu şehrimize yapmak vizyonsuzluksa, Mehmetçiğin isim babası Bigalı Mehmet Çavuşumuzun hak ettiği değere kavuşması için belgesel filmini çekip yerel ve ulusal gündemde duyurmak vizyonsuzluksa, E-İmar, Web Tapu ve Akıllı Kent sistemleri gibi vatandaşlarımıza zamandan tasarruf sağlayacak, çağın gerekliliği olan modern hizmetleri sunmak vizyonsuzluksa, halkın meclisini halka açıp tüm belediye yönetimini tüm şeffaflığıyla canlı yayınlamak vizyonsuzluksa, tüm çevre ilçe ve şehirlerin gıpta edeceği Millet Bahçesi ve eski pancar deposu yerleşkesine yapacağımız birbirinden harika projeleri şehrimize kazandıracak olmak vizyonsuzluksa, 7’den 70’e her kitleye hitap eden sayısız söyleşi, konser, etkinlik, festival gibi kültür ve sanatsal faaliyetlerimizi halkımıza sunmak vizyonsuzluksa, alın teriyle çalışan işçilerimizin haklarını savunup bankalarla çatır çatır pazarlık yapıp işçimizin hakkını almak vizyonsuzluksa, Biga’nın 100. yılına yakışır programları tertip edip on binlerce vatandaşımızı memnun ve mutlu etmek vizyonsuzluksa ve bunları toparladığımızda genel olarak toplam değeri 250 milyon lirayı bulan yatırım ve hizmetleri, araç parkurundan, arazi kazandırmasına varıncaya kadar dev bir yatırımı bigaya kazandırmak ve bunu borcumuzu bir kat dahi artırmadan yapmak vizyonsuzluksa sözün bittiği yerdeyiz. Araştırmadan, sormadan bakmadan Çavuşköy Mahallemizin mezarlığını satmaksa vizyon, insanların hak ve hukukunu çiğneyerek proje yapmaksa vizyon, belediyemize ait şantiye arazisini satmaksa vizyon, vatandaşın tapulu arazisine cenaze defnetmekse vizyon, belediyeye dahi devredilmemiş DSİ’ye ait mimari kimliği olan köprünün üstüne hiçbir mühendislik ve matematiksel hesabı yapılmadan hiçbir estetik görüntüsü olmayıp modernlikle bağdaşmayan binlerce ton ağırlığındaki bir demir yığınını sanat eseri adı altında bütün güvenlik önlemlerini ve riskleri hiçe sayarak koymaksa vizyon, kayıp paraların hesabını verememekse vizyon, Belediyemizin borcunu her yıl üç kat olmak suretiyle 5 yılda 15 kat artırmaksa vizyon sahibi olmak, kusura bakmayın biz bunların vizyonunu istemiyoruz ve kabul etmiyoruz” diye konuştu. 

“İLGİLİ FİRMA CHP’Lİ BELEDİYELERE DE İŞ YAPMIŞ, BU NASIL KOMİK BİR İDDİADIR”

CHP İlçe Başkanı Osman Öztürk’ün yayınladığı videoyu ‘trajikomik’ olarak değerlendiren Başkan Erdoğan, Öztürk’ün Kıbrıs Şehitleri Caddesine aydınlatma direği yapan firmanın web sitesine dikkatle bakmasını tavsiye etti. Çanakkale Belediyesi dahil birçok CHP’li belediyenin ilgili firmayla çalıştığının altını çizen Başkan Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Artık bu trajikomik iddialar bizi güldürmekten öteye geçmiyor. Neymiş efendim Sayın Bakanımızın talimatıyla adrese teslim ihale yapmışız. Güya bu firma sadece AK Partili ve kayyum atanan belediyelere iş yapıyormuş gibi gülünç iddiaları şaşkınla izledim. Bizler Biga’yı daha ileriye taşımak, daha aydınlık yarınlara kavuşturmak için mücadele ederken bu tür kısır polemiklerin içine çekilmeye çalışılmamız bizleri açıkçası üzüyor. Osman kardeşim keşke bu iddialarda bulunmadan önce ilgili firmanın sitesine girip referanslar listesine bakmış olsaydı da bu firmanın sadece AK Partili belediyelere değil CHP Belediyelere de iş yaptığını görmüş olurdu. İlgili firmanın referanslarına baktığımızda ve araştırdığımızda Eskişehir, Bolu, İzmir, Aydın, Edirne ve Çanakkale gibi birçok Cumhuriyet Halk Partili belediyelere de iş yaptığını görüyoruz. Osman kardeşimiz kendi siyasi görüşüne sahip belediyelerinden olan Ülgür Bey’i, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Bey’i, Bolu Belediye Başkanı Tanju Bey’i de yalanlarıyla zan altında bıraktığının farkında mı? Her zaman ifade ettiğimiz gibi kendilerini yalan yanlış söylemlerden, çamur at izi kalsın iftiralarından ve yıkıcı yalanlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Herkes kendine yakışanı yapar demek ki bunlara da bu üslup ve adap yakışıyor.”

“BALIKKAYA’DAKİ SU DEPOMUZU BESLEYECEK YENİ BİR HAT ÇEKİYORUZ”

Biga’daki su kesintilerine ilişkin detaylı bir açıklama yapan Başkan Erdoğan, bir yandan yeni besleme hatların çekildiğini, şehrin dört bir yanında altyapı su borularının değiştirilmeye devam edildiğini ve yeni su havzası arayışlarının sürdüğünü söyledi. Su kesintilerinin siyaset malzemesi yapılmasını da esefle kınayan Başkan Erdoğan, “Su hayattır ve hepimizin en önemli ihtiyacıdır. Suyun kıymetini özellikle pandemi döneminde daha da anladık. Biga’mızın bugün itibariyle 32.000 abonesi var. Biga’mıza su Hoşoba köyündeki 7 kuyumuzdan geliyor. 5 kuyumuz direk Balıkkaya’daki su depomuza su basıyor. 2 kuyumuz ise Kalafat köyümüzdeki depomuza su basıyor. Yani iki tane ana isale hattında şehrimize su geliyor. Bu hatlar yapılırken tabi mali yetersizlik olabilir veya düşünülmemiş olabilir bir arıza durumunda ilave olarak yedek hat yok. Su taşıyan borular hep titreşim halinde ve uzun yıllar içinde bir taş veya kaya parçası denk geldiğinde hatta patlama yaşanıyor. Arkadaşlarımız bu arızaya müdahale ederken 1 saati aşkın bir onarım Balıkkaya’daki depomuzda su seviyesi azalıyor. Azaldığı için de bazı mahallelerimizde su azalması veya kesintisi yaşanıyor. Biz göreve geldiğimizden bu yana su arayışımız sürüyor. Bu süreçte ya mülkiyet sorunu ya da su bulamama sorunu çıkıyor. En son Çiçeklidede Mezarlığımız üzerindeki Meclis üyemiz Alper Şen’e ait bir arazide sondaj çalışmamız oldu ama yeterli su çıkmadı. ÇOMÜ’den hocalarımızın teknik ekipleri su araştırmaları devam ediyor. Bir yerde su tespitimiz oldu ve bu alan için ihaleye çıkacağız. Ayrıca Balıkkaya’daki depomuz 1500 m3, Kalafat’taki depomuz ise 5000 m3 ve haliyle daha fazla kullanımın olduğu yer Balıkkaya depomuzdan beslenen abonelerimiz. Kullanım çok depo hacmi küçük olduğu için arıza durumlarında su çabuk bitiyor. Şu anda Kocabaş Köprümüz üzerinde bir çalışma var ve ana boru ilavesi yapıyoruz. Böylece Kalafat’taki depomuzdan Balıkkaya depomuzu besleyen ilave hat olacak. Bu tür arıza durumlarında Balıkkaya depomuzu Kalafat depomuzdan besleyerek bu kesintilerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bir de alt yapı çalışmalarımızla su hatlarını yeniliyoruz. Böylece arıza, kayıp, kaçak ve patlama oranlarını minimize ediyoruz. Havdan bölgesinde de çok büyük bir alüvyon su havzası var. Burada bir çalışma planlıyoruz ve böylece Biga’mızın 50 yıllık su sorununu çözeceğiz. Ben su kesintilerinin siyaset malzemesi yapılmasını da esefle kınıyorum” dedi. 

X