Başkan Erdoğan, Bigalı Güreşçileri Kırkpınar’a Uğurladı

Resim
Özet
:
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Belediyesi Güreş Takımıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Bu yıl 660’ıncısı yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne uzun süredir hazırlanan Biga Belediyesi Güreş Takımı pehlivanları Edirne’ye hareket etti. 9-10-11 Temmuz tarihlerinde Edirne Sarayiçi Er Meydanı’na çıkacak pehlivanlarla kahvaltı programında bir araya gelen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan takıma başarılar dileyerek sohbet etti.

Biga Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü Salih Altınkaya, “Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan ve Kurtuluş Güreşleri Ağamız Hasan Karabiber haftasonu Edirne’deki 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılacak olan Biga Belediyesi Güreş takımımızla kahvaltıda buluştu. Ekibimize başarılar dileyen Başkanımız Kırkpınar’da da pehlivanları yalnız bırakmayacağını ifade etti. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca kahvaltı ikramında bulunan şehrimizde birçok alanda başarı ile faaliyet gösteren Mustafa Ceyhan’a teşekkür ederiz” dedi. 

Her zaman Biga Belediyesi Güreş Takımı sporcularının yanında olduklarını ifade eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde mücadele edecek pehlivanlarımıza güveniyoruz ve başarılar diliyoruz. Ata sporumuz güreşin 660 yıldır devam eden bu önemli geleneği çok kıymetli buluyoruz. Ayrıca Biga’mızda da 2019 yılındaki Biga’nın Düşman İşgali’nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz 18 Eylül Biga Kurtuluş Günü Yağlı Güreşlerimizi de inşallah bu yıl gerçekleştireceğiz. Biga’mızda tekrar büyük bir heyecan ve coşkuya tanık olacağız” diye konuştu. 

X