Başkan Erdoğan, Kalafat Mevkii Sakinleriyle Buluştu

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘Başkan Mahallemizde’ toplantıları kapsamında Şirintepe Mahallesi Kalafat Mevkii’nde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim vaatleri arasında ilk sıralarda yer alan ‘Belediyeyi birlikte yönetme’ söylemini ‘Başkan Mahallemizde’ toplantılarıyla hayata geçiren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Şirintepe Mahallesi Kalafat Mevkii sakinleriyle buluşarak talep, şikayet ve önerileri dinledi. Aynı zamanda Biga Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların anlatıldığı toplantıya, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın eşi Feride Erdoğan, Şirintepe Mahallesi Muhtarı Necati Arı, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci ile belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. 7’den 70’e vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantı aynı zamanda Biga Belediyesi resmi Facebook hesabından da canlı olarak yayınlandı.

Halkın taleplerini zaman kaybetmeden hizmete dönüştüren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, mahalle toplantılarında halkın sorularıyla ilgili taleplerini hemen yerinde birim müdürlerine verdiği talimatlarla çözüyor. “Biga’mızı sizleri dinleyerek, birlikte yönetiyoruz” diyen Başkan Erdoğan, “Bu akşam sizlerle istişare etmek için bir aradayız. Sizlerin ve Bigalı hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğu ile hep birlikte daha iyi bir Biga’yı inşa etmek için bu toplantıları çok önemli buluyoruz. Mahallemizin öncelikli sıkıntılarını çok eski yıllardan bu yana biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk sıcak asfalt çalışmasını Kalafat mevkiinden başlattık. Kalan yerlerimiz var inşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız. Bizler konuşmaya değil sizlerin görüş, öneri ve isteklerinizi dinlemeye geldik” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana Biga için yapılan hizmetleri, kültürel ve sosyal faaliyetleri anlatan Başkan Erdoğan, “Seçimden bu yana yapılmayan iki tane önemli etkinlik gerçekleştirdik. Bir tanesi özlemi duyulan panayırı Biga Alışveriş ve Kültür Festivali adı altında esnaf odalarımızla istişare ederek birlikte yaptık. Atasporumuz olan yağlı pehlivan güreşlerini Biga’mızda bir asır sonra düzenledik. Biga er meydanına da Unesco Yaşayan İnsan Hazinesi olan İrfan Şahin ustamızın ismini verdik. Biga’mızdaki 50’ye yakın arıtma çeşmelerinin bakımlarını yaptık. Bu bakımlar periyodik olarak devam ediyor. Hizmet personel ve ekipmanla oluyor. Daha önceki dönemde Belediye’nin birçok işi şirketler kurularak bir kişi tarafından yapılıyordu. Biz seçimden itibaren kendi ekipman ve personelimizle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Sizlere daha iyi ve kesintisiz hizmet vermek için araçlarımızın bakım onarımları yapıldı. Çocuk parklardaki düzenlemeler de yapılıyor. Oyun gruplarını yenilemeye çalışıyoruz ama bir firmanın oyun gruplarından 900 bin TL alacağı var. Şu anda Biga Belediyesi’nden bu parayı almak için resmi yollara başvurmuş durumda” diye konuştu.

Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan aldıkları sevindirici haberi paylaşan Başkan Erdoğan, “Ankara ziyaretimizde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile bir araya geldik. Biga’nın Bakanlık ile ilgili tüm meselelerini konuştuk. Genel müdürlere talimat verdi ve çalışmalar başladı. Seçim vaatlerimiz arasında olan . Biga Meslek Yüksek Okul bahçesine Millet Bahçesi projemiz için de sevindirici haberler aldık. Sayın Bakanımız, ‘Biga’mız Çanakkale’nin en büyük ve en dinamik ilçesidir. Biz Çanakkale’de ilk Millet Bahçesi’ne Biga’dan başlayacağız’ dedi. Yaklaşık 10-15 milyon lira arasında maliyeti olan bu proje için bizden hızlıca 20 bin metrekare araziyi istediler. Bakanımız ısrarlı bir an önce bize teslim edin Biga’ya Millet Bahçesi’ni kazandıralım dedi. Fen İşleri Müdürlüğü’müz de çalışmalarına hemen başladı” ifadelerini kullandı.

Biga’ya daha hızlı ve etkili hizmet için araç filosunu genişlettiklerini söyleyen Başkan Erdoğan, “Seçimlerden önce alt yapıyla ilgili çalışma başlamış ve yüzde 70’e yakını tamamlanmıştı. Bizler de seçimden sonra kalan kısmını tamamlayarak üst yapı çalışmalarını başlattık. Şu anda altyapı çalışmasının yapıldığı tüm cadde ve sokaklarımıza parke taş döşendi. İhtiyaç olan yerlerde parke taş çalışmamız devam ediyor. Bugüne kadar 15 bin metrekare taş döşendi. Belediyemize iki tane kanal açma ve zemin temizleme aracı kazandırdık. Önceden yılda bir defa kiralıyorduk. Yolcu duraklarımızı, çeşmelerimizi, cemiyetlerde yağlanan kirlenen alanları temizlemek için kullanıyoruz. Üç tane kepçemiz, iki tane de damperli kamyonumuz geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da yol süpürme aracı ve çöp kamyonu sözü verdi. Bu araçların değeri 1 milyon lira değerindedir. Bize destek olan Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğu’na da buradan çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha hızlı ve etkili hizmet vereceğiz. Su ekiplerimiz de artık sahada üç ekip olarak hizmet vermeye başladı” dedi.

Bigaspor tesislerinin bakım onarım çalışmalarının da yapıldığını belirten Başkan Erdoğan, “Biga’mızın gururu olan Bigaspor’umuz namağlup olarak devam ediyor. Başkanımız Zeki Mutlu da aramızda. İnşallah 3. lige çıkacağız. Bigaspor tesislerimizin de bakım ve onarımını yaparak binanın iç ve dış iyileştirmelerini yaptık. Şimdi orada kalan sporcularımız da mutlu, başkanımız da mutlu, taraftarlar da mutlu. Başkanımıza da güveniyoruz bu sene şampiyon olacağız inşallah” diye konuştu.

Bir vatandaşın önceki dönem yönetimin hazırladığı ‘İmar Revizyon Planı’ sonucunda arsasından yol geçtiği için mağdur olduğunu, nasıl bir çözüm bulunacağı sorusuna Başkan Erdoğan şöyle yanıt verdi: “Biz şehir plancımız, imar müdürümüzle, Biga’daki haritacılarla ve meclis üyelerimizle birlikte bu sorunun en çok yaşandığı yer olan Yeniceköy mahallemizde tüm mahalle sakinlerimizin katılımıyla bir toplantı yapacağız. Orada ‘İmar Revizyon Planı’nın neye göre yapıldığını yapan kişi anlatacak. Sizi de dinleyeceğiz ve yanlışlık varsa orada hep birlikte düzelteceğiz. Tabi o yol bir yerden geçecek ama biz Biga’da kimsenin canını yakarak, kimsenin hakkını yiyerek, kimseyi üzerek hiçbir iş yapmayacağız. İnşallah vatandaşımızın gönlünü yapmadan, hakkını hukukunu korumadan bir adım atmayacağız.”

Bir vatandaşın durak talebiyle birlikte, Çiçeklidede bölgesine şehir içi minibüs ulaşımı istediği ise yerinde çözüldü. Toplantıya katılan, S.S 76 Nolu Biga Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Koop. Başkanı Özcan Çalışkan, “Biz gerekli çalışmayı başlatarak sizden deneme süreci isteriz. Belirli saatlerde Çiçeklidede’ye minibüs hattı koyarak bunu halkımıza duyururuz. Daha önce denememiz oldu ama kullanım olmadı. Hak verirsiniz ki maliyetimiz var. Deneme süreciyle başlatıp arz talep olursa devam ettirebiliriz bu süreci” dedi. Başkan Erdoğan’ın da talimatıyla Kalafat mevkiinden Çiçeklidede’ye minibüs ulaşım denemeleri başlamış oldu.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olmadan hayata geçirilecek olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi Biga Devlet Hastanesi girişindeki çamlık alanın park olarak kazandırılması ve hastane kavşak ve peyzaj düzenlemesi projesi ilk kez görücüye çıktı. Proje videosunu vatandaşlara izleten Başkan Erdoğan, “Allah’ın izniyle tamamen belediyemizin kendi imkanlarımızla bu projeye başlayacağız ve Şirintepe mahallemize kazandıracağız. Atıl vaziyetteki çamlık alanı hem mahallelimize hem de hastaneye gelen vatandaşlara park haline getireceğiz ve hizmet vereceğiz. Tabi bu proje vatandaşlarımızdan gelecek görüş ve önerilere göre şekillenecek ve uygulanacak” dedi.

Biga için düşünülen tüm projeleri halka sunacaklarını söyleyen Başkan Erdoğan, “Biz Biga’mız için düşündüğümüz tüm projeleri size sunacağız, tartışacağız, eksiği varsa eksiğini tamamlayacağız. Yaptıktan sonra vah, tüh demeyeceğiz. Biga’da katlı otopark yapıldı biliyorsunuz. Şu anda 20-25 tane araç park ediyor ve oraya 7,5 milyon lira para harcandı. Biga’nın merkezinde 6 personelin istihdam edildiği yer burası. Şu an her Biga Belediyesi’ne her ay zarar ettiren bir yer. Keşke projesi, mimarisi tartışılsaydı ve herkesin görüşü alınarak yapılsaydı da Biga halkı hizmet alsaydı. Orasını da Biga’nın, kamunun ne ihtiyacı varsa biz bakanımızla görüştük. Kaymakamlık ek binası olarak talep var. Bakanlık uygun görürse maliye hazinesine devri yapılarak Bigalı hemşehrilerimize hizmet verecek ve faydalı bir yer haline gelecek” diye konuştu.

Başkan Erdoğan, önemli bilgilendirmelerin ardından vatandaşlardan gelen soruları dikkatle dinledi. Yolların asfalt ve taş döşemesi, sokak aydınlatması, çocuk parklarının oyun grupları ve düzenlemelerle iyileştirmesi, okul, yolcu durağı ve imar çalışmaları gibi istek ve önerileri not aldırdı. ‘Başkan Mahallemizde’ programına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar düzenlenen toplantı ve çalışmalar için Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a teşekkür etti. Başkan Erdoğan da konuşmasını “Biz sizlerin oylarıyla emaneti devraldık. Emanet bilinciyle görevimizi sürdüreceğiz. İnsanız şaşırız beşeriz. Biz birlikte yönetimden yanayız. Biz her zaman eleştiriye, görüşe açığız. Bizlerin de hataları olabilir, hatalarımızı lütfen söyleyin. Öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın. Biz sizler için bu görevdeyiz ve çalışıyoruz. Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz” sözleriyle sonlandırdı.

 

X