Başkan Erdoğan’dan 19 Mayıs Mesajı

Resim
Özet
:
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı hem de gençlerin bayramını kutladı.

Başkan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Kadim tarihimizde çok kritik kırılmalar, birbirinden önemli gelişim ve değişimler yaşanmıştır. İşte 19 Mayıs 1919 tarihi de Milli Mücadele’nin başladığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Bu dönüm noktası genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamını bağımsızlık uğruna topyekün harekete geçirmiştir. 

İnşallah güçlü Türkiye’nin güzel yarınlarını başta gençlerimiz olmak üzere milletçe çalışarak, okuyarak ve araştırarak inşa etmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en iyi biçimde koruyacağına inandığı için Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etmiş, aynı zamanda ‘Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli’ sözüyle gençlik kavramını ve yaş sınırını aşarak fikrin yeniliğine vurgu yapmıştır.

Geçtiğimiz yıl Milli Mücadele’nin 100. yılını hem çeşitli etkinlikler hem de gençlerimiz ve hemşehrilerimizle coşku içerisinde kutlamış, gençlerin seslendirdiği şarkılarla hep birlikte 19 Mayıs heyecanını yaşamıştık. Bu yıl tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle 19 Mayıs ve 15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri coşkusunu bir araya gelerek kutlayamamanın burukluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu hastalığı da birlikte yenerek önümüzdeki 19 Mayısları gençlerimizle ve halkımızla buluşarak coşku içinde kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve Bigalı  hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

X