Belediye Meclisi'nde çocuklardan 23 Nisan Özel Oturumu

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Biga Belediye Meclisi’nde “23 Nisan Özel Oturumu” düzenlendi. Bu müstesna günde belediyemizi renklendiren çocuklarımız üç gündem maddesini oy birliğiyle kabul etti.

Biga Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen özel oturum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çocuk Meclisi'ne Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

“23 Nisan Özel Oturumu”nda başkan olarak konuşan ortaokul öğrencisi Yalçın Talha Türkoğlu, “Değerli Meclis Üyelerimiz ve sayın misafirlerimiz hoşgeldiniz. Belediye Meclisi'nin 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi hükümleri gereğince 2019 Nisan ayına ait 4 sayılı toplantısını yapmak ve gündemdeki konuları görüşüp karar bağlamak üzere 23 Nisan 2019 Salı günü toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Gündem maddeleri ise Aqua Park Yapımı, Bilim ve Çocuk Festivali'nin düzenlenmesi ve ilçemizde bulunan çocuklarımıza sportif faaliyetlerde katkı sağlanması konuları oldu.

Oylamaya sunulan maddeler oy birliğiyle kabul edilirken, çocuk başkan Yalçın Talha Türkoğlu, “Sayın Meclis üyelerimiz 23 Nisan 2019 tarihinde yapmış olduğumuz toplantımız burada sona ermiş olup, alınan kararlarımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Özel oturum sonunda çocuklara hitap eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bugün belediyemizi, meclisimizi ve makam odamızı renklendirdiniz. Hepinize hoş geldiniz diyorum ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı kutluyorum. Gündem maddelerinizi dikkatle takip ettik. Siz çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmeniz için sporu, sanatı ve eğitimi kapsayan tüm projeleri gerçekleştireceğiz. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz ve yarınlarımızın teminatısınız. Geleceğin yöneticileri de sizler olacaksınız. Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günün çocuklara bayram olarak hediye edilmesinin anlamı da ayrıca idrak etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Başkan Erdoğan daha sonra okul yöneticilerini ile öğrencileri makamında kabul etti ve koltuğunu ortaokul öğrencisi Yalçın Talha Türkoğlu’na devretti.

 

X