Biga, AFAD’la Afetlere Hazır 

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
AFAD, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında Biga’da da Temel Afet Bilinçlendirme Eğitmen Eğitimi programı düzenleyerek eğitim verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen “Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi” kapsamında düzenlenen program Biga Belediyesi’nin İtfaiye Binasında yapıldı.

Çanakkale AFAD Eğitim Uzmanı Erkan Sadi Uysal ve Arama Kurtarma Teknisyeni Erdem Gümüş tarafından Temel Afet Bilinçlendirme Eğitmen Eğitimi verildi. Biga Kaymakamlığı, Biga Belediye İtfaiyesi, Biga Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumlarından eğitime katılan görevliler eğitim sonrası yapılan sınav ile Temel Afet Bilinçlendirme Eğiticisi oldu. 

Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Afet eğitimleri, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendiriliyor. Toplumda risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturmayı amaçlayan Türkiye Afet Eğitim Yılı ile 2021 yılında 51 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

X