Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Temeli Atıldı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga’da 20 Ünitlik olarak yapılan ve Biga Belediyesi’nin de destek verdiği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Biga Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İl Genel Meclis Üyeleri, Biga Kaymakam Vekili olan Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis üyeleri, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, STK başkan ve temsilcileri, protokol, mahalle muhtarları, basın mensupları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, “İlimizin ve bölgemizin gelişmesinde önemli bir ağırlığı olan Biga ilçemizin benim için de evim olarak gördüğüm ve büyük bir onurla hizmet ettiğim Biga Devlet Hastanesi çatısı altında gerçekleşen açılış ve temel atma töreninde sizlerle ve çalışma arkadaşlarımla olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnsan sağlığına değer veren sağlığın kalbinde koşan, kaliteli sağlık hizmetleriyle halkımıza hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiyemizin ilimizin her yerinde donanımlı, teknolojik, insan gücüyle alt yapısı oluşturan sağlık hizmetleri bizi çağın ötesine taşımaktadır. Bunu da en iyi olarak Kovid döneminde sahada gösterdiğimizi düşünüyoruz. Burada yaklaşık 18 milyon TL’lik bir yatırımla 5 bin metrekare alana inşa edilecek 20 ünitlik, içerisinde engelli, mahkum ve acil muayene odalarının bulunduğu iki tane röntgen cihazının olduğu tam teşekküllü olarak insanımıza hizmet edecektir. Eserimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Marka şehir Biga’yı daha yukarılara taşıyacaklarını söyleyen Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Biga’mızda yine açılışlar ve temel atma törenleriyle bir aradayız. Öncelikle bu güzel eserlerin Biga’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Son iki yıldır yaşadığımız süreçte özellikle sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu süreçte gördük ki her şey sağlıkmış. Bu binaları ne kadar kaliteli yaparsak yapalım sağlıkçılarımızın hakkını ödeyemeyiz. 20 ünitlik, engelli, mahkum ve acil muayene odaları, röntgenleriyle her şeyi düşünülmüş bir eserin temelini atıyoruz. Bigalı vatandaşlarımız inşallah artık diş tedavileri için Çanakkale’ye gitmek zorunda kalmayacaklar. Biga bizim gözbebeğimiz, Biga herşeyin en iyisine layık. Daha nice açılışlarda Biga’mızda olacağız. Çünkü bu kadar çalışkan belediye başkanımızla, gece gündüz durmayan bir teşkilatla, herhalde biz de çok fena değiliz Bülent vekilimle birlikte. Hep beraber Biga’yı daha yukarıya taşıyacağız. Eserimiz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah 500 gün sonra açılışını yapacağız” diye konuştu. 

Biga’nın gelişimine hep birlikte şahitlik ettiklerini belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yaptığı konuşmada “Biga’mızda Belediyemiz başta olmak üzere devletimizin tüm kurumlarının Biga’ya yapmış olduğu yatırımlara şahitlik etmek için huzurunuzdayız. Biga’mızın her türlü alt yapısını değiştirmek, büyütmek Biga’mızı tarihte olduğu gibi şanlı şerefli yerine layık kılmak hepimizin görevidir. Nasıl ki milli mücadelede buralar destan yazmış, nasıl ki Çanakkale’nin öncüsü olmuş biz de istiyoruz ki daha da büyüterek yolumuza devam edelim. Bugün Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mizin temelini atıyoruz. Hastanemiz zaten bölgemizin en güzel hastanelerinden bir tanesi. İnşallah hastanemizin yanında bir kardeş olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’miz 20 ünitlik bir alanla bölgemizin ağız ve diş sağlığına çok büyük bir katkı sağlayacak. Hastanemizin açılışında hatırlıyorum doktor hanımefendiler kreş istedi. Gururla söylüyorum az sonra açılışına yapacağız bu güzel mekanda evlatlarımızın oynadığına, eğitim aldığına şahitlik edeceğiz. Biga’mızın her alandaki gelişimi keyfimiz. Sanayimiz büyüyor, küçük sanayi sitesinin inşaatına başlıyoruz. OSB’mizi büyütüyoruz ve istihdamı artıracak adımlar atıyoruz. Bir de alt yapıyı turizmi keyiflendiren işlerimiz var. Belediyemizin öncülüğünde özellikle Adapark projesini heyecanla bekliyoruz. Belediye başkanımız Biga’mızın sahili yok demiş, takipçisi ve ısrarcısı olmuştu. Hamdolsun standartları aşmış yarı olimpik yüzme havuzumuzun yüzde 75 durumu bitmiş durumda inşallah onun da açılışını yapacağız. Eğitimle ilgili kampüs inşaatına başlandı. İçerisinde ilkokulun, ortaokulun, İmam Hatibin, yurdun olduğu devasa kampüs olacak. Gururla söylüyorum ki 26 milyonluk değeriyle Türkiye’de tek kalemde yapılan en büyük eğitim ihalesi oldu. Türkiyemizin, Biga’mızın gelişimine şahitlik etmek için buradayız. Her zaman söylüyorum köprüler yapılır, hastaneler yapılır, okullar yapılır mesele kalpten kalbe gönülden gönüle yol yapmaktır. Kavga etmeyen, polemik yapmayan işini yapan siyasetçiye, bürokrata baş tacı diyoruz. Kıskanan, polemik yapan, dedikodu yapan adamdan da uzak durmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından "Ya Allah, Bismillah" denilerek dualarla Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temeli için ilk beton döküldü.

X