Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Başladı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi tarafından düzenlenen Biga Alışveriş ve Kültür Festivali, Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşen açılış töreniyle kapılarını araladı.

Biga Belediyesi’nin 10, 11 ve 12 Haziran tarihlerinde düzenleyeceği Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin açılış töreni Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, İYİ Parti Biga İlçe Başkanı Mahmut Aydemir, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ünal Özcan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Şoförler Odası Başkanı Başkanı Sait Tanur, kurum ve kuruluş müdürler, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde konuşma yapan Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Çınar, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran ile Biga Kafkas Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Güngör, Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin çok değerli olduğunu belirterek başta Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Özlem dolu ve heyecanlı olduklarını söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada, “Tarihi, kültürel ve ekonomik geçmişi binlerce yıl önceye dayanan, zengin değerlerini bugünde hassasiyetle yaşatmaya çalışan Gönüllerin Şehri Biga’mızın markası haline gelen Alışveriş ve Kültür Festivalimizin açılışında hep birlikteyiz. Göreve geldiğimiz ilk yıl halkımızın ve esnafımızın isteği doğrultusunda Biga Alışveriş ve Kültür Festivalimizi coşkuyla gerçekleştirmiştik. İlkiyle beraber geleneksel hale getirip her sene düzenlemek istediğimiz festivalimizi maalesef tüm dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle gerçekleştiremedik. Çok şükür hastalıktan büyük oranda kurtulduğumuz ve güzel bir yaz ayına merhaba dediğimiz Haziran’da festivalimizi hep beraber gerçekleştiriyoruz. Bizler bugün özlem doluyuz, çok heyecanlı ve çok mutluyuz. Zira iki yıldır bekledik, bu güzel günlere hasret kaldık ama birlik beraberlik içinde mücadele ederek sağlıklı ve huzurlu günlere ulaştık” dedi.

Yerli ve milli kültürü yaşatmanın bir görev olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Yerel yönetimler olarak, şehrimizin gelişim vizyonuyla beraber hayata geçirdiğimiz proje ve hizmetlerin yanı sıra bizim yerli ve milli kültürü yaşatmak gibi bir görevimiz var. Esnafımızın yanında olmak, omuz omuza olmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu vesileyle tarım, hayvancılık, sanayi ve ticarette cazibe merkezi olmaya, büyük yatırımcıları çekmeye ve ülkemizin ekonomisine katkı sunarak ekonominin bel kemiği olmaya devam eden Biga’mız için daha yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var. Tarihi ve doğal güzellikleriyle bölgenin Mezopotamyası olarak tanımladığımız Biga’mız için turizm, tarih ve kültürel çalışmalarla ekonomiye açılan bir kapı var. Göreve geldiğimiz günden bu yana pandemi ve getirdiği zorluklara rağmen bu güne kadar 10’a yakın projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Biga’mız için kazandırdığımız Kapalı Yüzme Havuzu, Adapark, Şehitlik, kreş, Çağlayan Trekking, Nilüfer Gölü yapımı devam eden Millet Bahçesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi prestij projesi gibi Hükümetimiz de Çanakkale’de dev bir eseri yükseltti. Geçtiğimiz yıllardaki benzer programlarda yapım aşamasında olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün getireceği kolaylık ve kazançları konuşurken bugün çok şükür hizmete sunulan sadece bir yol değil, vakit, turizm, ticaret, istihdam kısacası her şey oldu” ifadelerini kullandı.

Esnafa hayırlı işler, vatandaşlara keyifli alışverişler dileyen Başkan Erdoğan, “Ben bu duygularla sözlerime son verirken, Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’mizin Biga’mıza hayırlı olmasını diliyor. Siz saygıdeğer misafirlerimizi kıymetli Bigalı hemşehrilerimi ve canlı yayınlardan bizleri takip eden izleyicilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Böylesi coşkulu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Tüm misafirlerimize, çocuklarımıza, 7’den 70’e herkese iyi eğlenceler temennisinde bulunarak, esnafımıza hayırlı işler ve vatandaşlarımıza da hayırlı alışverişler diliyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından katılımcılar vatandaşlarla birlikte kurdele keserek Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin açılışını yaptı. Açılışın ardından Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan esnafla sohbet ederek hayırlı işler dileyen heyet tezgahları gezip, kültür dernekleri stantlarını ziyaret etti.

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali, konser, eğlence ve alışveriş keyfiyle 12 Haziran tarihine kadar devam edecek. Festival, 12 Haziran Pazar akşamı Mustafa Ceceli konseri ile sona erecek.

X