Biga Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı 

Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı olağan meclisindeki gündem maddelerini görüşmek için toplandı. 

Biga Belediye Meclisi Ağustos 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Suzi Özden başkanlığında 3 Ağustos 2021 Salı saat 16:00’da Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda 4 gündem maddesi görüşülüp oy birliğiyle karara bağlandı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan, Meclis Başkanı Suzi Özden “Ülkemizde 37 ilde devam eden yangınlarda mücadele eden kahraman arkadaşlarımıza ve milletimize çok teşekkür ediyorum. Bu yangınlarda vefat eden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan tadilatı, cami alanı, park alanı gibi gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantıda Şirintepe ve Yeniceköy mahallelerindeki isimsiz yolların sokak isminin belirlenmesi görüşülerek İmar Komisyonuna havale edildi. 

Toplantı gündeminin 2. maddesi plan tadilatı kabul ve tasdiki ile ilgiliydi. Meclis Başkanı Suzi Özden, maddenin reddini oylara sunarak “İlçemiz Şirintepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna ait 639 ada 12 no.lu parselde ticaret + konut alanı olarak değişikliğe ilişkin plan tadilatı yapılması talebi, söz konusu parsel, sağlık tesisi yapılmak şartı ile hibe yapıldığından, plan tadilatı yapılması talebinin imar komisyonu raporunda yazılı olduğu şekilde aynen reddini oylarınıza sunuyorum” dedi. Madde, oybirliği ile kabul edildi. Özden, konuyla ilgili, “SGK’nın olduğu yerin önüne bir bina yapılması isteniyordu. Orayı bağışlayan kişinin sağlık tesisi yapılma şartı olduğu için böyle bir talebi karşılamadık ve reddetmiş olduk” dedi.

Bigalı Mehmet Çavuş Belgeseli’nin Galasına davette bulunan ve Biga gösterimlerinin Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacağını söyleyen Meclis Başkanı Suzi Özden, “Bigalı Mehmet Çavuş’la ilgili Belediyemizin ana sponsor olduğu bir belgesel çekimi yapıldı. Bu belgesel çekimi büyük zahmetlerle gerçekleşti. Bigalı Mehmet Çavuş Mehmetçiğin isim babası olarak kabul ediliyor. Bununla ilgili 10 Ağustos Salı akşamı Tarihi alan Seddülbahir Kalesi’nde gerçekleştirilecek olan Çanakkale Fedakarı Bigalı Mehmet Çavuş Belgeseli gala gecesine tüm meclis üyelerimiz davetlidir. Ayrıca Bigalılara, Bigalıların gurur duyacağı belgeselimizin diğer gösterimleri Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacaktır” diye konuştu. 

Eylül 2021 ayı Meclis toplantısı, 7 Eylül 2021 Salı günü saat 16:00’da yapılacak.

X