Biga Belediyesi’nden Çevre Dostu Hareket

Resim
Özet
:
Biga Belediyesi, evlerden bitkisel atık yağ toplama projesi kapsamında başlattığı “Atık Yağını Getir Hediyeni Götür” kampanyasıyla atık yağları topluyor. 

Biga Belediyesi, lavaboya ve diğer yerlere dökülmesi durumunda insan sağlığına, canlılara ve çevreye ciddi olumsuz etkileri olan atık yağları toplama kampanyası başlattı. Proje kapsamında, atık yağların doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesi hedeflenirken atık yağlarını getiren vatandaşlara ise bulaşık deterjanı hediye ediliyor.

Biga Belediyesi’nden “Atık yağını getir hediyeni götür” kampanyasıyla ilgili yapılan açıklamada, “Evlerden bitkisel atık yağ toplama projesi kapsamında başlattığımız çalışmayla vatandaşlarımızdan atık yağlarını lavaboya dökmemelerini veya atmayarak Belediyemize getirmelerini rica ediyoruz. Bitkisel atık yağlar, insan sağlığını ve çevreyi önemli ölçüde kirletiyor. Atık yağlar lavaboya döküldüğünde su giderlerini zamanla tıkayarak kanalizasyon sistemlerimize zarar verir ve yenilenmesi gerektiği için ekonomimize negatif etki sağlıyor. Aynı zamanda su yüzeyini kaplayan yağ havadan suya oksijen geçişini engellemesi neticesinde su altındaki yaşamı olumsuz etkiliyor. Sadece 1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor. Kullanılmış bitkisel atık yağlar su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturuyor” denildi.

Çevre ve insan sağlığını korumanın herkesin görevi olduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Biga Belediyesi olarak amacımız evlerimizden, okullarımızdan, işletmelerimizden çıkan bitkisel atık yağların ekonomiye kazandırılması, çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve doğanın bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunmasıdır. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras yaşanabilir bir çevredir anlayışıyla hareket ederek ilçemizde atık yağların toplanması çalışmaları yetkili ve lisanslı firmalar aracılığı ile süregelmektedir. Çevre ve insan sağlığına önem vermek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Bu kapsamda atık yağını getir hediyeni götür kampanyasına hep birlikte hassasiyet göstermeliyiz. Vatandaşlarımızın evlerde biriktirdikleri bitkisel atık yağlarını Belediyemize getirerek Temizlik İşleri Müdürlüğü’müze teslim etmelerini rica ederiz. Vatandaşlarımız konuyla ilgili 0286 315 00 00 veya Alo 153’ten bilgi alabilir.” 

X