Biga Belediyesi’nden İrfan Ustaya Vefa

Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi, ilçeye yeşil alan olarak kazandırılan ve yıllar sonra ilk kez düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine ev sahipliği yapan er meydanına Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı anıt tabelasını dikti. 

Biga’da çok uzun yıllar sonra, Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan himayelerinde gerçekleşen Kurtuluş Günü Güreşleri’nde ismi er meydanına verilen kıspet ustası İrfan Şahin büyük mutluluk yaşadı. 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) somut olmayan kültür mirası çalışmaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce 2010 yılında "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak tescil edilen İrfan Şahin için anıt tabela yapılması talimatını verdi. O tabela dün er meydanına takılırken, Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, “Biga’mızda 100 yılı aşan tarihiyle köklü bir geçmişe sahip olan ata sporumuz güreşleri yeniden başlattığımız ve halkımızın da çok yoğun bir ilgisi olduğu için çok mutlu olduk. İlçemize yeşil alan olarak kazandırdığımız alana ise Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı ismini verdik. Bizim İrfan ustamıza ahde vefamız var. Yaşayan insan hazinesi İrfan ustamız ilçemiz ve ülkemiz için çok kıymetli bir isim. Er meydanımızla tarihimize, kültürümüze ve binlerce yıllık ecdat yadigarına da vefamız olduğunu düşünüyorum. Biga’mızda inşallah geçmiş milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak ve anlatmak adına çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.

Duygularını dile getiren Kıspet ustası İrfan Şahin, “Biga’mızda yıllar sonra ata sporumuz ve milli değerimiz olan yağlı pehlivan güreşlerinin düzenlenmesini sağlayan Biga Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. 18 Eylül 2019 Biga Kurtuluş Günleri'nde yiğitlerin harman olduğu yeşil çayıra Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı ismini veren ve bugün de tabelasını en güzel şekilde dizayn edip asan Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan'a ve emeği geçen tüm sanatsever kardeşlerime teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım” diye konuştu. 

X