Biga Belediyesi’nden Olağanüstü Meclis Toplantısı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi’nin Aralık ayındaki Olağanüstü Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, üç gündem maddesi görüşüldü. 

Biga Belediye Meclisi Olağanüstü Meclis Toplantısı 19 Aralık 2022 Pazartesi saat 16:00’da Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda 3 gündem maddesi görüşülürken iki madde oybirliği diğer madde ise oy çokluğuyla karara bağlandı.

Toplantı gündeminin birinci maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nun takas işlemiyle ilgili raporu görüşüldü ve oybirliğiyle reddedildi. Gündemin ikinci maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün tahsis talebiyle ilgili yazısı görüşülerek anaokulu yapımı için Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıllığına tahsisi oybirliğiyle gerçekleşti. Üçüncü maddede ise plan tadilatının kabul ve tasdiki ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı tartışıldı. Konuyla ilgili söz alan Millet İttifakı Grup Sözcüsü Ergün Tulnay, “Yolun kaldırılması ve düzeltilmesi şeklindeki imar komisyon taleplerini biz reddine oy kullanıyoruz. Belediye Meclisine gelen ondan sonra komisyona sevk edilen ilgili imar komisyon üyesi olan bir meclis üyesi arkadaşımızın bu yerle ilgili olarak tabi başvuru yer sahipleri tarafından yapılmış ama yerle ilgili kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldığı ve bu kat karşılığı inşaat sözleşmesinde meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi arkadaşımız tarafından yapılacağını biliyoruz. Biz Millet İttifakı olarak bu konunun vicdani, ahlaki ve etik anlamda doğru olmadığı kanaatindeyiz” dedi.

Tulnay’n açıklamalarına yanıt veren ve “insanları siyasetten uzaklaştırmayın” diyen MHP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Sıtkı Keçeci, “Projenin herhangi bir meclis üyesine ait olup olmaması bence bağlayıcı olmaması lazım. Burada asıl bakmamız gereken konu şu. Bizim Biga’da her zaman konuştuğumuz şey neydi? Büyük projelerin olması, site anlamında yerleşik hayat anlamında düzenli bir yaşam alanlarının oluşturulması konusunda hepimiz en fikir olduğuydu. Komisyondaki Alper abi de bizimle aynı fikirde olduğunu her zaman söylüyor. Kendisine binaen biz daha önceki kararlarda ret oyu verdiğimiz için ben bunda da ret oyu vermeyi uygun görüyorum dedi. Ama söyleneni yapılmak istenen projeyle ilgili kafasında bir soru işareti olduğu konusunda komisyonda bize bir söylemde bulunmadı. Siyasetendir, hayır demesi normaldir onu anlarım ama ben, benim veya herhangi bir meclis üyesi arkadaşımızın burada bir iş yaparken vatandaştan farklı şekilde değerlendirilmesini siz meclis üyesisiniz getirdiğiniz proje doğru da olsa buraya getirilmesi doğru değil bunun burada konuşulması doğru değil derseniz bakın insanları siyasetten uzaklaştırırsınız. Bizim işimiz bu değil” dedi. 

Konuya siyaseten değil bir Bigalı olarak bakılmasını tavsiye eden Keçeci, “Siz de avukatsınız. Burada avukatlıkla ilgili bir konu gelse mevzu siz olsanız siz meclis üyesi olduğunuz için biz farklı değerlendiremeyiz. Fatih’te de ben aynı şeyin meclis üyesi olarak değil iş yapan, Biga’da ticaret yapan ve bence işini düzgün yapan bir meclis üyesi bir inşaat mühendisi olarak değerlendirilmesini uygun buluyorum. Partimiz adına da böyle uygun buluyoruz. Ben bir meclis üyesi olarak da böyle baktım mevzuya. Fatih olmasaydı Alper abi de bize aynı projeyi bize getirseydi eğer proje doğruysa Alper abi meclis üyesi olduğu için bizim buna ret vermemiz bence asıl etik ve ahlaki olmayan kısım orada devreye girer. Meclis üyeliği bir kabahat değildir arkadaşlar, meclis üyeliği gururdur. Bu gururu yaşayan birinin bu gururu yaşarken işine zarar verilmesi burada yapılacak en etik hatadır. İnsanları siyasetten yaptığı işten soğutmayalım. Başka bir şeyiniz varsa konuyla ilgili yani o yolun oradan alınması uygun değil genel düzeni bozuyor diyorsanız onu ayrıca konuşalım. İsterseniz tekrar komisyona sevkini konuşuruz. Ama meclis üyesi bir arkadaşın konusunun gündeme gelmesi etik değil derseniz ben bu üslubu çok yakıştırmam size. Doğru da bulmam. Bence böyle bakmayalım konuya. Kaldı ki bölge hiç imara açılmamış daha önce herhangi bir altyapı çalışması yapmayı bırakın bir kişinin bile şimdiye kadar gitmediği bir bölge. Yol yok, hiçbir şey yok. Tamamen tarım arazisi gibi ve eğimli bir yer. Şehir içindeki yolun değiştirilmesini konuşuyor olsaydık ben sizinle kesinlikle hemfikirim diğer arkadaşlarımız da hemfikir. Yerleşik hayatın olduğu bir yerde yolu değiştirmek bütün sistemi, oradaki ticari hayatı, düzeni bozabilir ama hiç yerleşim gelmemiş, zerre altyapı başlamamış tam tersi atıl bölgedeki bir yere toplu konut yapılacaksa, Biga’ya güzel bir alan kazandırılacaksa ben buna siyaseten değil biraz da Bigalı olarak bakmanızı tavsiye ederim ve oyunuzu bu anlamda kullanmanızı öneririm size” diye konuştu. 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın oyladığı ilgili madde Millet İttifakının hayır oyu kullanmasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Başkan Erdoğan, “Tüm meclisimizin, tüm katılımcılarımızın ve tüm Bigalı hemşehrilerimizin 2023 yılını canı gönülden kutluyorum. İnşallah 2023 yılından beklediğimiz ilk önce sağlık, mutluluk ve huzurdur. Biga’mızda eksik olan yapılması gereken tüm çalışmaların da inşallah hayata geçtiğini görmek yeni yılda hepimize nasip olur” dedi. 

X