Biga Belediyesi’nden Su Azalması Hakkında Açıklama

Biga Belediyesi, yağış yetersizliği nedeniyle su kaynaklarında yaşanan azalmaya ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Biga Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Biga Belediyesi olarak, su kaynaklarının daha verimli kullanımı, yeni su kaynakları bulunması ve kesintisiz su temini için çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken, şehrimizin su problemi yaşamaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Ancak içinde bulunduğumuz günlerde özellikle şehir merkezimizin yüksek bölgelerinden başlayarak tüketimin fazla olduğu akşam saatlerinde su azalmaları yaşanmaktadır. İlçemizin su ihtiyacı Hoşoba mevkiindeki su kuyularından karşılanmaktadır. Bölgemizin mevsim normallerinin altında yağış alması ve su kaynaklarımızda önceki yıllara kıyasla yeteri miktarda su bulunmaması gibi olumsuzluklar meydana gelmiştir. İçinde bulunduğumuz yağışsız mevsimlerde tüketilen su miktarı kaynaklarımızdaki su miktarının üzerinde seyretmektedir. Buna karşılık şehrimizin farklı noktalarında yeraltı su arama etütleri tamamlanmış olup bugün itibariyle sondaj çalışmaları başlamıştır. Böylelikle elde edilecek suyla Biga’mızın su sorunu çözüme kavuşturulacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”