Biga’da Dinamik Denetim Süreci Başladı

İçişleri Bakanlığı’nın Kovid-19 tedbirlerine yönelik “Dinamik Denetim Süreci” genelgesi üzerine Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ve ilgili kurumların desteğiyle yoğunlaştırılmış denetimleri başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kontrollollü Normalleşme Dönemi kapsamında tüm ülkede olduğu gibi Biga’da da denetimler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Sıtkı Keçeci, Biga İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca ve ekipler Biga’da Kontrollü Normalleşme Döneminde Dinamik Denetim Modeli çerçevesinde esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe, temizlik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında market, çay ocakları, lokantalar, fırın, AVM, pazar yeri, taksiler, minibüsler, berber ve kuaförler gibi iş yerlerinde sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyulup uyulmadığı dikkate alınarak denetimler gerçekleştirildi ve tedbirler ile ilgili bilgiler verildi.