Biga'da Nilüfer Gölü Şenliği ve Doğa Yürüyüşü Düzenlendi

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Biga’nın doğa harikası konumundaki Nilüfer Gölü’ne yönelik farkındalık oluşturmak için Nilüfer Gölü Şenliği ve Doğa Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga Orman İşletme Müdürlüğü, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde Nilüfer Gölü Şenliği Ve Doğa Yürüyüşü düzenlendi. Şenliğe, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 116 Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Hayal, Türkiye Boşnak Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Güneş, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Erkap, Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Eren ile vatandaşlar katıldı.

Çevre duyarlılığı oluşturmak ve göle sahip çıkılması amacıyla düzenlenen etkinlik, doğaseverlerin Kalafat köyünden Nilüfer Gölü’ne yürümesiyle başladı. Yürüyüş esnasında ve şenlikte ilk olarak elma ve su ikram edilirken, Nilüfer Gölü kenarında ağaç dikimi yapıldı. Program halk oyunları gösterisi, Grup Kafes’in performansıyla konser, çocukların doyasıya eğlendiği oyunlar, çeşitli ikramlar ve piknik ile devam etti.

Toprak İlmi Ekoloji Uzmanı Dr. Muhammet Akkaya’nın nilüfer gölü ve çiçeği hakkında bilgi vermesinin ardından, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Erkap yaptığı konuşmada, “Nilüfer gölüne yönelik doğa farkındalığı yaratmak ve bu önemli değeri tanıtmak amacıyla şenliğimizi düzenliyoruz. Biga’mızın doğal nimeti olan gölümüzü korumak için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu güzelliği zarar vermeden gelecek nesillere aktarmak zorundayız” dedi.

Biga’nın tarihi yerleri ve doğal güzellikleri için çalışmalar yapacaklarını belirten Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Nilüfer Gölü ve çiçeğinin korunması için bir takım adımlar atılırken, Biga’mızın tarihi yerleri ve doğal güzellikleri için çalışmalarımızı uzmanlar, gönüllüler ve vatandaşlar eşliğinde devam ettirmeliyiz. Elbette Nilüfer Gölü’ne hayat verecek çalışmalarla birlikte hepimizin burayı ziyarete gelen misafirlerimize gölümüzün ve çiçeğimizin önemini ve eşsiz güzelliğini anlatmak gibi bir görevi var. Çalışmalar ve farkındalıklarla Biga Belediyesi olarak biz üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimiz ve getireceğimiz gibi, vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da görevini yerine getirdiğine inanıyorum. Kısacası bu nadide güzelliğe gözümüz gibi bakmalıyız, turizme daha fazla kazandırmalıyız, Nilüfer Gölü’müzü ve çevresini temiz tutmalıyız ve çiçeklerini koparmamalıyız. Bizler, ilçemizin bir sembolü haline gelen gölümüzü ve çiçeğini koruyarak, ona hayat vererek sahip çıkmalı ve gelecek nesillerimize ulaştırmalıyız. Şenlik için emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ise yaptığı konuşmada, “Biga’mız birbirinden zengin birçok doğa harikasına sahip. Bunlardan yalnızca bir tanesi olan nilüfer gölümüzü tanıtabilmek ve bu güzelliğin farkındalığını artırmak için etkinlikler düzenlendiği gibi daha fazla çalışma yapacağız. İlçemizin yüzde 50’si orman arazisiyle kaplı ve birbirinden değerli ağaç türlerimiz var. Tarihi, denizi ve doğal güzelliklerini kapsayan Biga turizmini devletimizin maddi ve manevi destekleriyle daha da canlı hale getirmek için çalışacağız” diye konuştu.

 

X