Biga’ya Hizmete Yine Ret! 

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi'nin Temmuz ayı Meclis toplantısında şehrin altyapı ve üstyapı çalışmalarına yönelik Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'ın borçlanma yetkisine ilişkin kabul edilmeyen maddeler ikinci oturumda da CHP, İYİ Parti ve Bağımsız Meclis üyelerinin hayır oyu ile reddedildi.

Biga Belediye Meclisi Temmuz 2022 ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Oturumu Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 18 Temmuz 2022 Pazartesi saat 16.00’da Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda ilk oturumda reddedilen ve komisyona sevk edilen 4 gündem maddesi görüşüldü. Maddelerden ikisi oy çokluğuyla kabul edilirken, diğer ikisi ise yine oy çokluğuyla kabul edilmedi.

Toplantı gündeminin birinci maddesi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek Meclise gelen ücret tespitleriyle ilgiliydi. AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Meclis üyelerince oy çokluğuyla alınan kararla kreş ücretleri 1500 TL, Kapalı Yüzme Havuzu aylık 18 yaş altı 200 TL, 18 yaş ve üstü 300 TL, mesken su fiyatları 0-20 metre küp 7,5 TL, Şehiriçi sivil 6 TL, öğrenci 5 TL, Ağaköy Sivil 13 TL ve öğrenci ise 8 TL olarak güncellendi.

“BİR ÖĞRENCİMİZİN MALİYETİ 1900 TL’DİR”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Belediyeler kar amacı gütmeyen kamu kurumudur. Burada toplumun menfaati tabi ki gözetilmek zorundadır. Ancak hepimiz seçilmiş kişileriz ve seçilmiş olmamızın bize yüklediği bir görev de temsil ettiğimiz kamu kurumunun menfaatlerini de gözetmemiz gerekiyor. Etrafımızdaki belediyelerin birçoğu bizden önce bu zamları yaptı. Biz komisyonumuza da kreşler ile ilgili bölgeyi araştırın, civar belediyelerin de fiyatlarına bakın ona göre fiyat tespiti yapın diye söyledik. Maliyetimize baktığımızda ise yılbaşında bu yana bir öğrencimizin maliyeti 1900 liradır. Belediyemizin kasasından bir öğrencimiz için bu para çıkmaktadır. Tabi kreşlerdeki ilk önceliğimiz yavrularımızı okul çağına hazırlayan öğretmenlerimizin hak ettiği haklarını vermek, oradaki çocuklarımızın yeme içme, kullandıkları kırtasiye malzemesinin her zaman en iyisi ve en güzelini almaktır ve böyle yaptık. Çünkü çocuklarımızın hepimizin en kıymetlisidir. Kreşlerimizdeki memnuniyet oranı da yüzde 95’in üstündedir” dedi. 

“SİYASİ EMELLERİMİZ İÇİN KARARLAR ALMAMALIYIZ”

Başkan Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Suyla ilgili de takdir edersiniz ki küçük su marketlerde 2 lira. Biz bir ton suyu 4,5 liraya veriyoruz. Elektrik fiyatlarındaki artıştan kaynaklı şu anda Biga Belediyesi su parası olarak tahakkuk edilen para suyu Biga’ya getirmemiz için harcadığımız elektrik bedelini karşılamıyor. Bu da kamu zararını ortaya çıkarıyor. Kamu zararını bizim gözetmemiz gerekiyor. Bu konuda gönlümüz rahat, vatandaşlarımız da bizi anlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca Havdan havzasında su arama çalışmalarımız devam ediyor. Eğer orada ciddi bir su kaynağı bulduğumuz sürece cazibeli suyumuzu Balıkkaya’daki depomuza getirebilirsek bizim girdi maliyetlerimiz düşecek ve Meclisimizin aldığı kararla su fiyatlarını düşürebiliriz. Şu anda suyla ilgili ciddi sıkıntı var ürettiğimiz su tükettiğimiz suya ancak yetiyor. Hepimizin halkımızın bize güvenerek onların oylarıyla buradayız. Halkımıza hizmet etmek asli görevimiz. Bir görevimiz ise temsil ettiğimiz kamu kurumunun kamu yararı olan konuları göz ardı etmemektir. Kendi siyasi emellerimiz ve amaçlarımız için nefsi kararlarımızı almamamız lazım.”

MADDELER İKİNCİ KEZ GELDİ, YİNE REDDEDİLDİ

Gündemin ikinci ve üçüncü maddesi ise beton parke kaldırım taşı ile yol kaplaması işi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi aydınlatma direklerinin ödemelerinde İller Bankası A.Ş’den kredi kullanımı için Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın borçlanma yetkisiyle ilgiliydi. Kamu yararı bulunan, vatandaşların huzur ve rahatı için acil olarak planlanan altyapı ve üstyapı çalışmalarına ilişkin 5 Temmuz’daki ilk Meclis toplantısında reddedilen kararlar ikinci kez meclis üyelerine sunuldu. Ancak Biga’ya hizmete yönelik planlanan çalışmaları kapsayan maddeler yine CHP, İYİ Parti ve Bağımsız Meclis üyelerince hayır denilerek reddedildi. 

Gündemin dördüncü maddesi Hamdibey Mahallesi 15 ve 1405 adalar ile İstiklal Mahallesi 315 ve 463 adaların bulunduğu yaklaşık 46 hektarlık alanda bölgenin barınma ve sosyal donatı alanları ihtiyacı karşılanmasına yönelik imar değişikliliği çalışmasıydı. İmar Komisyonu’ndan gelen konuya ilişkin ilgili madde AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’nin evet oylarıyla kabul edildi.

NİLÜFER GÖLÜ’NE DE RET

Biga’nın tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çeken çalışmalar yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, toplantının sonunda ise Ağustos ayı Meclis toplantısının Nilüfer Gölü’nde yapılmasını teklif etti. Bölgenin turizmine büyük katkı sağlayacak ilgili öneri Bağımsız Meclis Üyelerinin hayır oyu kullanmasına rağmen oy çokluğuyla kabul görürken, Bağımsız Meclis üyelerinin buna da hayır demesi büyük şaşkınlık yarattı.

X