Cumhuriyet’in 99’uncu Yılı Coşkuyla Kutlandı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yılı dolayısıyla tüm ülkede olduğu gibi Biga’da da çeşitli kutlamalar yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ilk resmi programı 29 Ekim 2022 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Çelenk Sunma Töreni çelenklerin konmasıyla son buldu. Hükümet Konağı Kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikat programında Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tebrikleri kabul etti.

CUMHURİYET BAYRAMI TÖREN VE GÖSTERİLER İLE KUTLANDI

Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni ise İlyas Bayram Stadyumu’nda yapıldı. Törene Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Dolu ve Başkan Erdoğan katılımcıların ve halkın bayramını kutlarken, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Biga Kaymakamı Erdinç Dolu günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokullar, Ortaokullar, Lise ve Dengi Okullar öğrencileri arasında düzenlenen yüzme, resim, şiir, kompozisyon ve diğer sportif etkinliklerde yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş tarafından verildi. Okulların bayrak flamalarıyla gerçekleştirdiği geçit töreni ile kutlama programı sona erdi. Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle hazırlanan resim sergisi açıldı.

BİGA BELEDİYESİ KREŞLERİNDE 29 EKİM HEYECANI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla Biga Belediyesi bünyesindeki Hamdi Gençoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi, Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi ve Eczacı Zübeyde Aydın Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri Cumhuriyet Bayramı’nın heyecanını yaşadı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve eşi Feride Erdoğan kreşleri ziyaret ederek 29 Ekim gösterilerini izledi ve birlikte pasta kesti. Miniklerin heyecanını paylaşan Erdoğan ailesi çocukların ve öğretmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 

BAŞKAN ERDOĞAN’A 29 EKİM GAZETESİNİ HEDİYE ETTİ

Cumhuriyetin 99. kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Sakarya İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Ferhat Kasçı Cumhuriyetin ilan edildiği gazete sayfasını özel olarak çoğaltarak Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'a hediye edip Cumhuriyet Bayramını kutladı. Bu kıymetli ve özel hediye için Başkan Erdoğan, Hüseyin Ferhat Kasçı’ya teşekkür etti.

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU İKİ AKŞAM SÜRDÜ

Biga’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünden başlayan ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ ile devam etti. 29 Ekim Cuma günü saat 19:00’da başlayan ve yoğun ilgi gösterilen Fener Alayı yürüyüşü vatandaşların elindeki Türk bayrakları, meşaleler, halkın hep birlikte taşıdığı dev Türk bayrağı ve marşlar eşliğinde Biga Belediye Meydanı’nda son buldu. 29 Ekim Cumartesi akşamı ise Belediye Meydanında Burak Bulut - Kurtuluş Kuş konseri coşku dolu anlara sahne oldu. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan sanatçılara teşekkür ederken, “İnşallah seneye bu meydanda Cumhuriyetimizin 100. yılını daha kalabalık bir şekilde daha büyük bir coşku ve heyecan içerisinde hep beraber kutlayacağız” diye konuştu.

X