Damlama Sulama İle Yetiştirilen Çeltik Hasat Töreni Yapıldı

Tarım ve hayvancılığın ve özellikle çeltik üretiminin en önemli ilçelerinden biri olan Biga'da damlama sulama yöntemi ile yetiştirilen çeltiğin hasadı başladı.

Biga'nın Karacaali köyünde Damlama Sulama İle Yetiştirilen Çeltik Hasat Töreni yapıldı.

Programa, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, AK Parti Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Saim Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Karacaali köyü Muhtarı Mustafa Arabacı ve çiftçiler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunduğu, konuşmaların ardından dua edildiği programda daha sonra biçerdöver makinesi ile ilk hasat yapıldı.

Karacaali Köyünde çiftçi Necmettin Uslu’nun tarlasında uygulanan ve büyük ölçüde su tasarrufu yapılması sağlanan damlama sulama sistemi ile yetişen çeltik hasadı sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak.