Fatih İlkokulu'nun temeli atıldı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Çanakkale İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından ilçemizde yapımına başlanan Fatih İlkokulu'nun temeli törenle atıldı. Törende konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Devletimizin ilçemize yaptığı bir eğitim yatırımı daha Biga’mıza, Biga’mızın evlatlarına hayırlı olsun” dedi.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga Kaykamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma törenininde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “24 derslikli, daha büyük, şık mimarisiyle iki laboratuvarının olduğu bir okulun temelini atıyoruz. Bu kapasite 400'e kadar çıkacak. Şu an 478 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz geçici olarak Çiçeklidede Özel İdare Okulunda okuyorlar. İnşaatımız bittiğinde bu güzel okulumuzda eğitimlerine devam edecekler. Bu okulumuzun dışında bir de 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu ile ortaokulu yapacağız. 16 derslikli Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulumuzun yeni inşaatına da başlıyoruz. İki okulumuzun toplam proje bedeli 16,5 milyon. Biga'nın eğitimde ne kadar eksiği varsa yapmak için hazırız. Yeni dönemde yerel ve genel uyumuyla yatırımlarımız hız kazanacak. Yeni okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçemiz çocuklarının fiziksel ve teknolojik imkanları daha iyi olan bir okulda okuyacağını söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bu güzel okulumuzun Biga'mıza kazandırılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a, Valimiz Orhan Tavlı'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayatta en akıllı yatırımın insana yapılan yatırımdır. Yarınımızın emanetleri yavrularımızın fiziksel imkanlar, teknolojik altyapısı ve akademik kadrosuyla iyi bir eğitim almasının sağlanacak olması bizleri, velilerimizi ve öğrencilerimizi çok mutlu etti. Biz de yerel yönetimler olarak bizimle ilgili olan noktalarda okullarımıza elimizden gelen desteği yapacağımız gibi, eğitim camiamızın emrinde olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 24 derslikli, 2 laboratuvarı ve toplantı salonu olan Fatih İlkokulu Biga’mıza, Biga’mızın evlatlarına hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua edilerek, okulun temeline ilk harç döküldü.

 

X