Gelibolu'dan Getirilen Kutsal Emanetler Teslim Edildi

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası’ndan getirilen ‘Kutsal emanetler’ Denizkent’te düzenlenen törenle Gönen Kaymakamlığı’na teslim edildi.

Denizkent Jandarma Karakol Komutanlığı bahçesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programa Biga Kaymakamı Mustafa Can, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Biga Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, protokol, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili bir konuşma gerçekleştirerek, şehitleri andı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması sonrası Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkaleli atletlerce Gelibolu yarımadasından getirilen Türk bayrağı, kutsal toprak ve deniz suyundan oluşan kutsal emanetleri öperek Gönen Kaymakamı Arslan Yurt’a teslim etti. Kaymakam Yurt, aynı şekilde öperek aldığı kutsal emanetleri Gönenli atlet öğrencilere verdi.