Hayati İnanç’ın Programına Yoğun İlgi

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Eğitimci-Yazar Hayati İnanç’ın, Biga’da gerçekleştirdiği söyleşi programına Bigalılar yoğun ilgi gösterirken, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan katılımlarından dolayı tüm Biga halkına teşekkür etti.

Televizyon, Sosyal medya mecraları ve söyleşi programlarıyla hayatın özüne dokunarak büyük beğeni toplayan Eğitimci-Yazar Hayati İnanç, Biga Belediyesi’nin organizasyonuyla Biga’ya geldi. İnanç, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği Can Veren Pervaneler Sultan Abdülhamid'i Anlamak konulu söyleşisi ile gönülleri fethederken, 7’den 70’e Bigalılar programa yoğun ilgi gösterdi. Programa, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya ve vatandaşlar katıldı.

Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han’ın vefatının 104'üncü yıl dönümüne özel düzenlenen programda konuşan Hayati İnanç, Abdülhamid Han’ın hayatından ve siyaset günlerinden kesitler anlattı. Programı şiir ve muhabbetleriyle güzelleştiren İnanç, “Osmanlı tarihinde dört padişahın yeri özeldir. Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve II. Abdülhamid Han. Cennet mekan II. Abdülhamid Han benzersiz bir dahidir. En zor şartlarda her şey biterken adeta bir itfaiye eri gibi yangın yerine düşmüştür. İnanılmaz tuzak ve entrikalara karşı mücadele etmiş veya geciktirmiştir. Mevsim kara kıştı yapacak bir şey de yoktu” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Hayati İnanç’ın anlatımıyla yaklaşık 1,5 saat süren program sonunda Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Hayati İnanç’a tüm Bigalılar adına teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.

X