Piknik Alanlarında Mangal ve Ateş Yakmak Yasaklandı

Resim
Özet
:
Biga Belediyesi’nden yapılan açıklamada ilçedeki mesire alanlarında mangal, semaver ve ateş yakılmasının yasaklandığı duyuruldu.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen yüzlerce yangından sonra Çanakkale Valiliği, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirler aldı. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yasağın uygulanmasını belirten resmi yazı gönderildi. 

Biga Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çanakkale Valiliğimiz son günlerde ülke genelinde orman yangınları yaşanması ve orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirler aldı. Bu kapsamda, Çanakkale genelinde ormanlık alanlara görevliler dışında 31 Temmuz ile 30 Ağustos tarihleri arasında girişler yasaklanırken, şehirdeki kamu kurum ve kuruluşlarında orman yangınlarında kullanılabilecek her türlü araç ve gerecin görevli elemanlar ile kritik hava hallerinde, her an kullanılmak üzere göreve hazır olarak bekletilmesi kararlaştırıldı. Tescilli piknik mesire alanları dışında ateşli piknik yapılmamasının sağlanmasına, tescilli yerlerde gerekli tedbirlerin alınmasına, yerleşim yerlerinde, ormana uzak yerlerde çıkan yangınlara öncelikle sorumlu belediyelerin müdahalelerinin sağlanmasına karar verildi. Bu kapsamda Abdiağa Mesire Alanı ve Balıkkaya Mesire Alanımızda da mangal, semaver ve ateş yakılması yasaklandı. Kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur” denildi.

X