Başkan Erdoğan, Assos ve Troya Tünellerinin Açılışına Katıldı

Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
Özet
:
Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınla ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla açılışını yaptığı Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri'nin hizmete girmesi dolayısıyla Assos Tüneli önünde gerçekleştirilen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Sadi Akman, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, siyasi partilerin başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Tarihi bir ana tanıklık etmek için bugün Ayvacık'da Troya ve Assos tüneller bölgesindeydik. Ayvacık Küçükkuyu rampalarındaki bölgemizin en büyük yatırımlarından Assos 1.693 metre ve Troya 4.017 metre tünelleri ülkemize hayırlı uğurlu olsun inşallah. 50 dakikalık ulaşımı 5 dakikaya düşürecek bu iki tünelimiz bölge trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağı gibi  zamandan ve akaryakıttan yılda 133 Milyon TL tasarruf sağlayacaktır” açıklamasında bulundu. 

Açılışı daha fazla geciktirmemek için canlı bağlantıyla programı gerçekleştirmek istediklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri'nin Çanakkale ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Uzunluğu 5,7 kilometreyi bulan tünellerle, toplamda 9,6 kilometrelik bu yolun Balıkesir ve İzmir'e ulaşımı sağlayan kuzey-güney aksının en önemli kısımlarından biri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz Mart ayında hizmete açtığımız 1915 Çanakkale Köprüsü ile bölgede hızlanan trafiğe cevap verecek, yatırım bedeli 4,6 milyar lira olan bir projeyi daha şehrimize kazandırmış oluyoruz. Açtığımız tüneller sayesinde Kaz Dağları'nın o muhteşem tabiatına en küçük bir zarar vermeden Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2,5 kilometre kısalttık. Daha önce 50 dakika süren yolculuğun 5 dakikaya inmesiyle hem zamandan hem yakıttan hem emisyondan elde ettiğimiz kazanç, yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor. Vatandaşlarımıza, konforu artan, güvenliği yükselen, süresi kısalan bir seyahatle sevdiklerine ulaşabilecekleri eserleri kazandırmayı sürdüreceğiz."

Bakan Karaismailoğlu, 18 Mart'ta hizmete sunulan Malkara-Çanakkale Otoyolu ve tüm dünyaya Türk mühendisliğinin kabiliyetini gösteren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün eser siyasetinin en önemlilerinden olduğunu söyledi.

Halkın teveccühüne de mazhar olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 7 ayda yaklaşık 1,5 milyon aracın kullandığını belirten Karaismailoğlu, bu köprünün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya ve Assos tünellerini hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Çanakkale kent merkezini Balıkesir ve İzmir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesimindeki 4 bin 100 metrelik Troya ve 1700 metrelik Assos tünelleriyle 50 dakikalık ulaşım süresi 5 dakikaya düşecek. Çanakkale ile İzmir limanları hinterlandında bulunan ve lojistik kara yolu altyapısını oluşturan 9,6 kilometrelik yolun hizmete açılmasıyla Kuzey ve Güney Marmara ile Ege Bölgesi arasında ulaşım kolaylaşacak. Bu sayede trafikte can ve mal güvenliği temin edilerek bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlanacak.

X