Başkan Erdoğan, Odaları Üyelerine Desteğe Davet Etti

Resim
Özet
:
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Kovid-19'la mücadelenin herkesin meselesi olduğunu vurgulayarak yerel yönetimler olarak Biga'daki tüm odaları üyelerine destek olmaya davet etti

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çarşamba Postası Gazetesi’nin sosyal medya hesabı Facebook’tan canlı olarak yayınlanan Biga’ya Dair programının ikinci bölümüne konuk oldu. Başkan Erdoğan, proje ve çalışmalarla ilgili bilgi verirken, gündeme ilişkin konulara da yanıt verdi.

Başkan Erdoğan, yerel yönetimler olarak STK'ların Kovid-19'la mücadele kapsamında neler yaptığına ilişkin soruyu da cevaplayarak şunları söyledi:

“ODALARDAN ÜYELERİMİZE DESTEK OLALIM DİYE BİR ŞEY DUYMADIM”

“Pandemi süreci başladığından beri Kaymakam Bey’in başkanlığında oda başkanlarımızla sık sık toplantılar yaptık. Destek ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk. Tabi maalesef pandemi süreci uzadı. Birçok küçük esnafımız da bu süreçte ister istemez etkilendi. Hem kaymakamlığımız yani hükumetimiz gerekli maddi anlamdaki destek paketlerini açıklıyor. Akşam da yine Cumhurbaşkanımız bir destek paketi açıkladı. Tabi biz daha önceden Belediyemizin kiracısı olan kiracılarımıza ilgili bir indirim ya da kira almama konusunda bir çalışmamız oldu. Bununla ilgili de Belediyeler birliğinin hukuk biriminden bu konuyla alakalı bir yazılı müracaatımız oldu. Yapacağımız işe resmi bir dayanağı olması anlamında bir görüş istedik. Maalesef oradan gelen görüşte bunu yapamayacağımız anlatılmış. Ama  Cumhurbaşkanımızın açıkladığı pakette bu konuyla alakalı belediyelere, il özel liderlerine bazı yetkiler verildi. Mali Hizmetler Müdürümüze talimatımızı verdik. İnşallah bizde Biga  Belediyemizin kiracısı olan belediyemizle birlikte çalışan meslek kuruluşlarına öngörümüz ya 3 ay hiç kira almama yada 5 ya da 6 ay yüzde 50 kira indirimi yapacağımızın da müjdesini vermiş olayım. Bu mesele toplumsal bir mesele ve hepimizin sorumluluğunda. Burada topu getirip de birilerinin önüne koymayı ben çok yanlış buluyorum. Şimdi bizim esnaf odalarımız yani elinden gelen çabayı gösteriyor. Onların kendi bünyelerindeki bütçelerinin kısıtlı olduğunu biz biliyoruz ama bağlı oldukları konfederasyonlar var. Bunlar güçlü kuruluşlar. Herkes devlet onu yapsın bunu yapsın, onu açıklasın, bunu versin diye çıkıyor. Bazı oda başkanlarımız basına açıklamalar yapıyor. Oda üyesinden aidat ve muhasebe ücreti alıyor. Ama ben hiçbir oda başkanından muhasebe ücretlerini veya aidatlara almıyoruz diye birşey duymadım. Bizim şu kadar bir paramız var. Bununla alakalı üyelerimize şöyle bir destek yapalım diye hiçbir odadan duymadım. Herkes getiriyor topu kaymakamın önüne koyuyor, belediye başkanının önüne koyuyor ama bu mesele ne Kaymakamın meselesi ne de Belediye Başkanının meselesi bu mesele hepimizin meselesi, Türkiye'nin meselesidir. Biz o kadar kıymetli topraklarda yaşıyoruz ki biz atalarımızın, dedelerimizin Çanakkale'de vatan mücadelesi verirken buğday çorbası içtiğini, aç cephede savaştığını unutmamamız lazım. İnşallah bu sürecin üstesinden de hep birlikte geleceğiz. Ama biz ilk başta milli olmalıyız, milli olmalıyız, milli olmalıyız.” 

X