Başkan Erdoğan, Ulu Camii Açılışına Katıldı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
İÇDAŞ tarafından selatin camisi mimarisiyle planlanan, 16. yüzyılın estetiği ile 21. yüzyılın teknolojisinin birleştirildiği 18 Mart Hatime Ana Ulu Camii 28 Ocak 2022 Cuma günü açıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı tamamlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi törenle hizmete alındı.

Açılış törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü'nde İÇDAŞ tarafından yapımı tamamlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Allah'ın mescitlerini yapmanın, yapımına katkı sağlamanın, hayırların en güzeli olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Çanakkale'nin simge eserlerinden biri olacak caminin açılış töreninde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Caminin 16. yüzyılın mimarisiyle bugünün mimarisinin harmanlandığı, 19 bin metrekare kapalı alana sahip, cami olmanın ötesinde bir Çanakkale mührü olduğunu anlatan Turan, kütüphanesi, sinema salonları, benzer aktivite alanlarıyla çok farklı bir eser olduğunu belirtti.

Açılış programına katılım sağlayan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise yaptığı açıklamada, “Çanakkale'nin en büyük camisi olan, 22 Kubbe ve 6 Minaresi bulunan aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisinin açılışını; Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş, Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanımız Nejat Önder, Çanakkale AK Parti İl Başkanımız Naim Makas ve yönetimi, Çanakkale MHP İl Başkanımız Ali Tuğrul Yıldırım  ve yönetimi ile birlikte gerçekleştirdik. 16. yüzyılın estetiği ile inşa edilen ve selatin cami mimarisiyle planlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi Çanakkale'mize hayırlı olsun”

X