Başkan Erdoğan’dan 18 Eylül’de Anlamlı Ziyaretler

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’nın kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla Köprülülü Hamdi Bey ve merhum belediye başkanlarının kabirlerini ziyaret etti.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 18 Eylül Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenden önce anlamlı ziyaretlerde bulundu. Başkan Erdoğan, Kuvayi Milliye’nin öncüsü, Biga’daki mücadelenin önemli kahramanlarından Şehit Köprülülü Kaymakam Hamdi Bey, Kani Bey ve Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey’in Biga Şehitliği’ndeki kabirlerini ziyaret ederek dua etti ve karanfil bıraktı. 

Başkan Erdoğan ardından, Karaçayır Mezarlığı’ndaki merhum belediye başkanlarından İbrahim Simaiş, Şükrü Kemerli, Hüseyin Onan ve Mücteba Şallı’nın ve merhum Osman Nuri Babi’nin Çiçeklidede Mezarlığı’ndaki  kabirlerini ziyaret ederek dua etti. 

Biga’nın kurtuluşu için canını ortaya koyan ve Biga için hizmet eden herkesin kıymetini hatırlayan Başkan Erdoğan, “Bu yıl kurtuluşumuzun 100’üncü yılını, Belediyemizin kuruluşunun ise 152’nci yılını kutluyoruz. Ülkemizin manevi başkenti Çanakkale gibi dünyanın stratejik bakımından en önemli bölgesi Biga topraklarında Kurtuluş Savaşı’nın önemli gelişmeleri yaşandı. Mücadele ve ardından gelen zaferin Biga’sında ise Kuvay-ı Milliye kahramanlarından Köprülülü Hamdi Bey, silah arkadaşları Kani Bey, Dramalı Rıza Bey gibi birçok isim büyük mücadeleler verdi. Biga Belediyesi yıllarında ise belediye başkanlarımız Biga’mıza bir taş üstüne taş koymak için hizmet etti. Bizler de bu vesileyle törenlerimizden önce kabirlerini ziyaret ederek Fatiha okuduk. Onları her zaman hatırlamak ve aziz hatıralarını yaşatmak bizlerin görevidir. Allah hepsinden razı olsun” açıklamasında bulundu.

X