Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Başlıyor

Resim
Özet
:
Biga Belediyesi tarafından kültür, eğlence ve alışverişin bir arada yaşanacağı Biga Alışveriş ve Kültür Festivali 10-11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. 

Biga Belediyesi’nin ilkini 2019 yılında düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Biga Alışveriş ve Kültür Festivali pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra 10 Haziran Cuma, 11 Haziran Cumartesi ve 12 Haziran Pazar tarihlerinde Belediye Meydanı ve Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenecek. Pazar akşamı sahne alacak olan ünlü şarkıcı Mustafa Ceceli ise Bigalılara unutulmaz bir gece yaşatacakken, kültürel etkinlikler, eğlence ve alışveriş bir arada olacak.

Biga’nın pandemi sonrası özlediği festivale kavuşacağını söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, dolu dolu geçecek ve birbirinden renkli görüntülere sahne olacak festivale tüm vatandaşları davet etti. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada “Göreve geldiğimiz ilk yıl halkımızın ve esnafımızın isteği doğrultusunda Alışveriş ve Kültür Festivalimizi coşkuyla gerçekleştirmiştik. İlkiyle beraber geleneksel hale getirip her sene düzenlemek istediğimiz festivalimizi maalesef tüm dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle gerçekleştiremedik. Çok şükür hastalıktan büyük oranda kurtulduğumuz ve güzel bir yaz ayına merhaba dediğimiz Haziran’da festivalimizi gerçekleştiriyoruz. 10,11 ve 12 Haziran’da kültür, eğlence ve alışverişin bir arada olacağı halkımızın ve esnafımızın mutlu ve huzurlu olacağı üç gün yaşayacağız. Alışveriş kapsamında ise pazarcı ve esnaf arkadaşlarımız Kapalı Pazar Yeri’nde tezgahlarını kuracak. Vatandaşlarımızın da keyifle alışveriş yapacak, birçok kuruluşumuz, kültür derneklerimizi ve kitap evlerimiz açtıkları stantlarda satış ve tanıtım yapacak. Atatürk Kültür Merkezi’mizde üretilen el işi eserler sergilenecek ve kültür derneklerimiz değerlerini tanıtarak çeşitli gösteriler sunacak. Ben kültür, eğlence ve alışverişin bir arada olacağı festivalimizin çok renkli ve keyifli geçmesini dileyerek, tüm halkımızı bu güzel organizasyonumuza davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali 10 Haziran Cuma günü saat 14:30’da Kapalı Pazar Yeri’ndeki açılış töreniyle başlayacak. 10 ve 11 Haziran’daki etkinliklerle beraber 12 Haziran Pazar akşamı ise keman üstadı, birçok sanatçıya eşlik eden ve özellikle Sibel Can’ın vazgeçilmez ismi olan Bigalı sanatçı Baki Kemancı müzik ziyafeti yaşatacak. Devamında ise ünlü sanatçı Mustafa Ceceli sahne alarak birbirinden güzel şarkılarıyla Bigalılara unutulmaz bir gece yaşatacak. 

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin detayları şöyle; 

10 Haziran Cuma

14:30 Açılış (Kapalı Pazar Yeri)
20:00 Biga Belediyesi Çocuk Tiyatrosu (Belediye Meydanı Festival Alanı)
21:00 Biga Belediyesi Çocuk Korosu (Belediye Meydanı Festival Alanı)
21:30 Biga Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu (Belediye Meydanı Festival Alanı)
22:30 Pigment Konseri (Belediye Meydanı Festival Alanı)

11 Haziran Cumartesi

20:30 Modern Dans Gösterisi (Belediye Meydanı Festival Alanı)
21:00 Halk Oyunları Gösterisi: Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Halk Oyunları Gösterisi, Biga Kafkas Derneği Halk Oyunları Gösterisi, Bigalı Mehmet Çavuş Tiyatral Gösterisi (Belediye Meydanı Festival Alanı)
22:30 Enjoy Orkestra Konseri (Belediye Meydanı Festival Alanı)

12 Haziran Pazar

21:00 Baki Kemancı (Belediye Meydanı Festival Alanı)
22:00 Mustafa Ceceli (Belediye Meydanı Festival Alanı)

X