Biga Bayrama Pırıl Pırıl Giriyor

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Biga Belediyesi ekipleri, Ramazan bayramı öncesi ilçe genelinde temizlik ve yıkama çalışmaları yaparak şehri çiçeklerle donattı.

Biga Belediyesi tüm birimleriyle 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamlarken, Bigalıların rahat, huzurlu ve temiz bir bayram geçirebilmesi için hummalı bir çalışma içine girdi.

Biga Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü personeli, ilçe genelindeki cadde ve sokaklar ile birlikte, mezarlık çevresi, cami bahçeleri ve Şehir Parkı’nda yıkama çalışması yaptı. Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü kontrolündeki ekipler mescitlerin iç-dış temizliğini tamamladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir ay süren yerüstü çöp konteynerlerinin yıkama ve dezenfektan çalışmalarına ek olarak, parkları ve mezarlık çevresini temizledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı personel ise Bandırma ve Çan çevre yollarını da içine alan çalışmayla, peyzaj düzenlemeleri kapsamında ilçe genelini çiçeklerle donarak, yeşil alanların bakımını sağlayıp, mesire alanları ve mezarlıkların temizliğini yaptı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri de şeker ve tatlı imalatçıları, market ile meyve - sebze satış yerlerine Ramazan bayramı öncesi fiyat ve kaliteye yönelik denetimlerde bulundu.

Bigalıların ramazan bayramını kutlayarak bayram öncesi yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Ramazan ayında halkımızla iftar sofralarında buluştuk. Hemşehrilerimizin çaylarını içerek, sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledik. Ramazan’ın paylaşma güzelliğini yaşadık ve ramazan etkinliklerimizde eğlendik. Belediye başkanı olarak ilk bayramımızı karşıladık. Tüm ekiplerimiz her zaman olduğu gibi bayrama özel temizlik ve yıkama çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan peyzaj düzenlemeleri kapsamında şirin ilçemizi mevsimlik çiçeklerle donattık, donatıyoruz. Biga’mız bütün güzelliğiyle bayrama hazır. Bizler tüm gayretimizle vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza hep birlikte tertemiz bir ilçe sunabilmek için çalışmalara devam ediyoruz. Yapmış oldukları çalışmalardan dolayı personelimize teşekkür ediyorum. Ben, Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilçemize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini dileyerek, büyük ailem Biga’nın bayramını en içten duygularla kutluyorum” İfadelerini kullandı.

Öte yandan Biga Belediyesi’nden yapılan açıklamada belediyeye bağlı şehiriçi özel toplu taşıma araçlarının bayramın birinci günü Bigalıları ücretsiz taşıyacağı bilgisi verildi.

 

 

X