Biga Belediye Meclisi Kahraman Ordumuzun Yanında

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Biga Belediyesi Meclisi, Ekim ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda Barış Pınarı Harekatı’na destek bildirisini okuyarak verilen desteği oy birliği ile kabul etti. Meclis’te ayrıca Ekim ayı huzur hakkı bedeli oy birliğiyle Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.

Biga Belediye Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi. 18 Ekim 2019 Cuma saat 11:00’de Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında olağanüstü toplanan Meclis’te, ara verilen operasyonun teröristlerin güvenli bölgeden çekilmesinin ardından hayırlısıyla sona ermesi temennisinde bulunuldu.

Salonun Türk bayraklarıyla donatıldığı toplantıya, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti İlçe Başkanları ve teşkilatları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantı, Biga Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biga Belediye Meclisimizin Ekim 2019 ayına ait 11 sayılı 1. Olağanüstü toplantısında hep bir aradayız. Göreve geldiğimizden bu yana ilk defa olağanüstü meclis toplantısı yapıyoruz. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün burada birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirdik. Söz konusu vatan olunca Türk milleti her zaman kenetlenmiştir. Buradaki tablo beni çok mutlu etti. Olağanüstü toplantı gündemimizin birinci maddesinde yer alan Barış Pınarı Harekatı, ülkemizin bekası için birlik ve beraberliğimizi göstermemiz açısından sınır ötesi harekata destek verilmesi amacıyla tarafımdan hazırlanan müzekkereyi okuyacağız” dedi.

Biga Belediye Başkanı Sıtkı Keçeci tarafından okunan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Suriye’de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG/PKK gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etmek imkanı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimiz sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle, bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermek amacıyla, Suriye Milli Ordu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir. Bu bağlamda Barış Pınarı Harekatı gündemiyle, ara verilen ama devam etmekte olan sınır ötesi harekata destek verilmesi konusunun, Belediyemiz Meclisinde görüşülmesi müsaadelerinizi arz ederim.

Bugün burada bu Meclis çatısı altında ilk olağanüstü toplantımızı; ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na tam desteğimizi haykırmak için yapmış bulunuyoruz. Ancak; Barış Pınarı Harekatı’na 9’uncu gününün akşamında hepimize gurur verici şekilde ara verdik. Bölgede terörü besleyen ABD, teröristlerin bölgeden çekileceğini ve bunun başladığını söyledi. Bir kez daha gördük ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı ve cesareti sayesinde hem sahada hem de masada kazanan Türkiye olmuştur! Güçlü Lider, Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu, Tek Yürek Millet karşısında terör koridoru çökmüş, terör destekçileri kaybetmiş, Türkiye kazanmıştır. Barış Pınarı Harekatında kahramanca mücadele eden ordumuza, istihbaratımıza, operasyonda görevli tüm yetkililere, devletimizin yanında dimdik duran milletimize ve bu başarıya liderlik eden Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız. Evet! görüyor ve yaşıyoruz ki artık Sayın Cumhurbaşkanımız'ın liderliği, şanlı ordumuzun mücadelesi, necip milletimizin desteği tüm oyunları bozuluyor ve hem sahada hem de masada başarıyoruz, kazanıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin geldiği nokta işte budur. Ekonomi başta olmak üzere, Allah’ın izniyle her alanda ülkemizi daha güçlü hale getireceğiz. Bizler de yerel yönetimler olarak üzerimize ne düşüyorsa her zaman yapmak için yüksek iradeyle çalışıyor olacağız ve çalışacağız. Milletçe vatanımızı en ileri noktaya taşıyacağız.

Bizler sekiz yıldır sürmekte olan Suriye’deki iç savaşta yaşanan en büyük insanlık dramının sona ermesini umut ediyoruz. Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren terör örgütlerinin sınırımızdan temizlenmesini istiyoruz. Sınırımızda hiçbir terör örgütünü istemiyoruz. İşte bunun için Barış Pınarı Harekatı’nı başlattık. Hakkın yerini bulması için, vatan için, bayrak için, bölgenin huzuru için ne gerekiyorsa onu yaptık. Tüm Türkiye bir olduk. Bugünde burada bu Meclis çatısı altında, şanlı Türk bayrağımızın altında hep beraberiz. İnşallah ara verdiğimiz operasyon ABD’nin de sözünü tutmasıyla tamamen sona erer, barış, huzur ve istikrarın sağlanmasıyla da Suriyeli kardeşlerimiz topraklarına döner.

Ben bu duygu ve düşüncelerle operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren kahraman Mehmetçiğimize şahsım ve Biga’m adına şükranlarımı sunuyorum. Yaralı askerlerimize Rabbimden tez zamanda şifalar diliyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tabi son olarak Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun da altını çizerek bunun bir ateşkes olmadığını PKK/YPG'nin 120 saat içinde güvenli bölgeden çıkması için bir ara olduğunu söyledi. Saatlerimize baktığımızda da aşağı yukarı 105 saatleri kalmış durumda. Umuyoruz ki teröristler Güvenli Bölge’den çekilecek ve bölgenin kontrolü Türkiye’de olacaktır.”

Biga’nın talep ve projelerini iletmek için Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biz iki gün süren Ankara ziyaretinde bulunduk. İlçemizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla ilgili konularını görüştük. Bakanımız sağolsun çok sıcak ve olumlu yaklaşımlarda bulundu. İnşallah tamam dediği projeleri de önümüzdeki günlerde sizlerle ve Bigalı hemşehrilerimizle paylaşacağız. Yine Tarım ve Orman Bakanı yardımcımcılarımız, İçişleri Bakanı yardımcımızla Biga’nın meselelerini görüştük. Sağolsun milletvekillerimiz Biga’yı her zaman ayrı tuttuğunu Ankara’daki ziyaretimizde gösterdiler. İnşallah önümüzdeki süreçte kazanan Biga olacak, kazanan Bigalı hemşehrilerimiz olacak” diye konuştu.

Gündem dışı olarak söz alan Biga Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Grup Sözcüsü Nazım Hikmet Keskiner, takdir toplayan bir teklifte bulundu. Keskiner, “Sayın Başkanım kıymetli hazirun, grubum adına Biga Belediyemiz Meclisinin Ekim 2019 ayına ait olağan toplantısına ait hak ve huzur hakkı bedelinin Mehmetçik Vakfı’na bağış yapılmasını teklif ediyorum” dedi. Başkan Erdoğan’ın meclise sunduğu teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, Biga Belediyesi Din Görevlisi Hüsamettin Özdemir tarafından dua ettirilmesi ve Türk bayraklarıyla toplu şekilde çekilen fotoğrafla son buldu.

 

X