Biga Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı 

Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi Meclisi, Temmuz ayı olağan meclisindeki gündem maddelerini görüşmek için toplandı. Başkan Erdoğan, alınan kararların ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Biga Belediye Meclisi Temmuz 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 6 Temmuz 2021 Salı saat 16:00’da Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 5 gündem maddesi görüşülürken, dört madde oybirliğiyle, bir madde ise oy çokluğuyla kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan tadilatı ve cami inşaatı için arsa tahsis işlemi gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantıda Biga Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren kreşlerin aylık öğrenci fiyatının tespiti görüşüldü. 

CHP'li Meclis Üyesi Alper Şen’in fiyat revizesi yönünde önerisine ilişkin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Güzel ve şık görünmek için Biga Belediyesi’ni kamu zararına uğratamayız. 975 TL’lik aylık kreş ücretinin 750 TL’si personel kalan kısım ise çocukların kırtasiye malzemesi, yiyecek ve kreş temizliğine gidiyor. Biga Belediyesi kar amacı gütmez” diye cevap verdi.

Başkan Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biga’daki evlatlar hepimizin evladıdır. Biga Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerin de en kalitelisini vermek bizim asli görevimizdir. Biga Kent Hizmetleri şirketimizden Biga Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne geçmesindeki en büyük sebep aldığımız ücretin belli bir kısmının KDV olarak şirkete girmemesi ve yüzde 20 kurumlar vergisidir. Yaptığımız hesaplamada aldığımız 975 TL’lik bir aylık kreş ücretinin yaklaşık 750 TL’si personel giderine gidiyor. Personellerimizin ücretlerinin de hepiniz biliyorsunuz ki hep birlikte kararını alıyoruz. Kreşlerimizi Belediyemiz Kültür Müdürlüğü’ne geçtiğimiz meclis toplantısında oyçokluğuyla almasaydık Belediyemizin 2 yıldır zarar etmekte olan şirketi zarar etmeye devam edecekti. Atatürk Kültür Merkezi’miz 120 kapasiteli şu anda 110 ailemiz ön kaydını yaptırmış ve önümüzdeki Eylül ayında çocukları kreşimize gelecek. Hamdi Gençoğlu kreşimiz yaz okulu döneminde hem de önümüzdeki sezonla ilgili 60 öğrenci kapasitesinin tamamı dolu vaziyettedir. Üçüncü kreşimiz Zübeyde Aydın kreşimizde ön kayıtlar başladı. 80 öğrenci kapasiteli kreşimizde 36 öğrencimizin ön kayıt işlemi yapıldı. Özel kreşlerimize baktığımız zaman 1300 ile 1500 TL arasında bir fiyat olduğunu görüyoruz. Aldığımız 975 TL’nin 750 TL’si personel giderine kalan kısım ise kreşteki çocuklarımızın kullandığı kırtasiye malzemesi, yiyecekler ve temizliğe gidiyor. Belediyemiz hiçbir zaman kar amacı güden bir kurum değildir, hizmet kurumudur. Ama hizmetleri de biz güzel ve şık görünmek için kurumu kamu zararına uğratmamız lazım. Burada belirlenen fiyat tarifesi çocuklarımıza en iyi hizmeti verdiğimiz ama hiçbir zaman kar gözetmediğimiz bir rakamdır. Yaz okulumuzdaki öğrenciler ise şu anda eski fiyattan devam etmektedir. Belediye personelimiz yüzde 10 indirimli, iki çocuklu ailelerimizin ise çocuk başı yüzde 10 indirimi var. Zübeyde Aydın kreşimizde de sağlık çalışanlarımıza yüzde 10 indirim olacaktır.”

Ağustos 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı 03.08.2021 Salı günü saat 16:00’da gerçekleşecek.

X