Biga Kitap Festivali Kitap Okuma Etkinliğiyle Açıldı

ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Biga Belediyesi ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen Biga Kitap Festivali’nin açılışı yapıldı. 1 Mart 2020 tarihine kadar açık kalacak festivalde birçok ulusal ve yerel yazar okurlarıyla buluşacak.

Biga Kitap Festivali’nin açılışı 22 Mart Cumartesi saat 14:00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde protokol konuşmalarının ardından yapılan kitap okuma etkinliğiyle gerçekleşti. Yoğun ilginin olduğu açılışa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Meclis Üyeleri, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Daire amirleri, yazarlar ve kitapseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptı. Başkan Erdoğan, “Biga’daki kitabevleri ile birlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle hazırladığımız Biga Kitap Festivali’miz bugün kapılarını açıyor. 9 gün sürecek olan festivalimize 28 yazarımız katılacak, 24 yayınevi stant açtı, 14 söyleşimiz ve 23 imza programımız olacak. Bugün 3 yazarımız kitapseverlerle buluşacak. Açılışımızın hemen ardından Biga’mızın ve ülkemizin kıymetli iş insanı, yazdığı kitabıyla değerli tecrübelerini bizlerle paylaşan Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan’ın söyleşi ve imza programı var. Daha sonra Gönen ilçemizden öğretmen ve yazarımız Salim Nizam, oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ve ‘yaşamın kaynağı sevgidir’ diyen Bircan Yıldırım kitapseverlerle buluşacak. Elbette ki kitaplar hayatımızın olmazsa olmazlarıdır. Kitap aklın ilacı ve ruhun gıdasıdır. Kitapseverlerin buluşma noktası olarak ifade ettiğimiz Kitap Festivali’mizin hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımızın, öğrencilerimizin, gençlerimizin ve halkımızın yoğun katılımıyla dopdolu güzel bir kültürel etkinlik olacağına inanıyorum. Sözlerimi Türk Edebiyatı’nın önemli temsilcilerinden, büyük düşünür Cemil Meriç’in, kitabı bir hazine olarak gördüğü tanımlamasıyla bitirmek istiyorum. “Oku! Medeniyetimiz bir kitap ve kalem medeniyetidir. Kitap; istikbale yollanan mektup, smokin giyen heyecan, mumyalanan tefekkür” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde hizmet vermeye başlayan Millet Kütüphanesi’ni ziyaret ettiklerini belirten Başkan Erdoğan, “Biga’mız için bir takım temaslarda bulunmak üzere olduğumuz Ankara’da açılışını Cumhurbaşkanımızın yaptığı Millet Kütüphanesi’ni ziyaret ettik. Biz tüm kitapseverlere ve gençlerimize mutlaka Millet Kütüphanesi’ne gitmelerini tavsiye ediyorum. Biz de Milli Eğitim Müdürümüzle görüşerek Biga Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim işbirliğinde okullarımızda ilk üç başarılı öğrencimizi Biga Belediyesi olarak hem Anıtkabir hem de Millet Kütüphanesi’ne götürmenin sözünü veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm kitapseverlerin, çocuklarımızın ve gençlerimizin Kitap Festivlemizden fayda sağlamalarını temenni ediyorum” dedi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada, “İlçemiz eğitimde, kültürde, sanatta bölgemizde en aktif olan ve gençlerimizin özellikle gelecek ufuklarını açılması için her türlü destek ve yatırımı en öncelik eden ilçelerden birisidir. Bugün burada yapılan Kitap Festivali’nde çocuklarımız, gençlerimiz ve kitapseverlerimiz kitaplarla buluştu. Herkese çok faydalı bir çalışma oldu. Bu programda emeği geçen Biga Belediyesi’ne ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. 9 gün sürecek festivalde söyleşi ve imza günleriyle katkı veren tüm yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Festivalimizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın verdiği müjdeye destek veren Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise yaptığı konuşmada, “Kitap okumak, ilim öğrenmek, kendimizi tanımak, böyle olunca da boşa okumak olmuyor. Kitap okumak güzel bir bağımlılık. Sabah Üniversitemizde kötü alışkanlık bağımlılığı ile ilgili toplantımız vardı. Ama bugün burada gençlerimizde, çocuklarımızda hepimizde güzel bir bağımlılık oluşturacak kitap sevgisini hepimize aşılayacak Kitap Festivali’nde bir aradayız. Biga Belediye başkanımıza, Biga Kaymakamımıza bu festivali tertip ettiğinizden dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum. Sayın başkan Millet Kütüphanesi’ni gezmiş. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’ini ziyaret etmek, daha sonra Millet Kütüphanesi’ni ziyaret etmek programı düzenlemek güzel ve anlamlı bir etkinlik olur. Biz de Çanakkale Valiliği olarak bu anlamlı etkinliğe destek olacağız. Bunu da huzurunuzda ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kitap okuma etkinliği ile birlikte Biga Kitap Festivali kitapseverlerle buluştu. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve eşi Feride Erdoğan ile katılımcılar bir masa etrafında oturarak kitap okudu. Ardından tek tek kitap stantlarını gezen heyet, kitaplarını imzalayan Salim Nizam’a, Bigalı yazarlar Engin Gürsu, Hakan Şahintürk ile Fevziye Turan’a çiçek ve plaket takdim etti. Ziyaretlerden sonra Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan’ın söyleşi programı gerçekleşti. Söyleşi sonunda çiçek ve plaket takdim edilen Davut Doğan İş’te Tecrübelerim kitabını imzaladı. Oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun söyleşi ise büyük beğeni topladı. Ünlü yazar daha sonra kitapseverler için kitaplarını imzalayarak fotoğraf çekindi.

Biga Kitap Festivali 1 Mart 2020 Pazar gününe kadar ulusal ve yerel yazarların katılımları, söyleşi ve imza etkinlikleri ile kitap ve kültür dolu içeriğiyle devam edecek.

 

X