Biga’da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Milli mücadelenin 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı. Biga Belediyesi’nin Şehir Parkı’nda düzenlediği gençlik konserinde ise Bigalılar 19 Mayıs coşkusunu yaşadı.

19 Mayıs kutlamaları Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından İlyas Bayram Stadyumu'ndaki gösteri ve kutlamalara geçildi. Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başta olmak üzere daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Milli mücadelenin 100. Yılı dolayısıyla öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verilirken, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da öğrencilere takdimde bulundu. Kültürel ve sportif yarışmalarda ilk üç derece giren öğrencilere kupa, armağan ve madalyaları verildi. Törenler okçuluk gösterileri, koşular ve folklor gösterilerinin ardından öğrencilerin sunduğu dev Türk Bayrağı gösterisi ile tören son buldu.

Milli mücadelenin 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yüzlerce müzikseverin katılımıyla coşkuyla kutlandı.
Biga Belediyesi Gençlik Konseri, ilçemizi 22. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda temsil eden Biga Atatürk Anadolu Lisesi Orkestrası’nın sunduğu müzik ziyafetiyle gerçekleşti. Şehir Parkı’nda düzenlenen konserde sahne alan Biga Atatürk Anadolu Lisesi müzik grubu, seslendirdiği şarkılarla Bigalılara 19 Mayıs coşkusunu yaşattı.

Konser sonunda öğrencilere teşekkür eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Milli Mücadele’nin 100. Yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını hep birlikte kutladık. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda ilçemizi temsil ederek bizleri gururlandıran, Biga Atatürk Anadolu Lisesi Orkestrası ekibini tebrik ediyorum. Gençlerimizin çeşitli sanat dallarıyla uğraşması bizi çok mutlu ediyor. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin Büyük Türkiye’nin aydınlık yarınları olacaklarına yürekten inanıyorum. Bu akşam Bigalı gençlerimizin verdiği konserle 19 Mayıs coşkusunu hep birlikte yaşadık. Bizlere seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz bir gece yaşatan öğrencilerimize ve müzik öğretmenimiz Oylum Karak’a teşekkür ederim” dedi.

Başkan Erdoğan, öğrencileri tek tek tebrik ederek, müzik grubuna çiçek ve plaket takdim etti.

X