Biga’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören, akşamında ise Zafer Korteji düzenlendi.

Programa Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, daire amirleri, sivil toplum kuruluş başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan çelenk sundu. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kaymakam Can, “Tarihi Şanlı Zaferler ile dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen kendisi esir etmek isteyenlere karşı tek vücut olduğu 30 Ağustos 1922 de şeref dolu bir zafer ile nihayete erdiği ve Cumhuriyetimize hayat veren bu büyük zaferin 99.yıl dönümünü en içten dileklerim ile kutluyorum.30 Ağustos ya istiklal ya İzmihlal tercihi ile baş başa bırakıldığı ve bağımsızlığı için neleri göze alabildiğinin en önemli göstergesidir. Bu zafer için canlarını göz kırpmadan veren şehitlerimizi gazilerimizi ve aziz milletimizi rahmetle anıyorum" dedi. Program şiirlerin okunması ve bayrak flama geçidi ile son buldu.

Akşam saat 20:30’da ise Zafer Korteji düzenlendi. Kapalı Pazar Yeri’nden başlayan araç korteji tüm Biga sokaklarını Türk bayrakları ve zafer müzikleriyle dolaşarak Biga Belediye Meydanı’na ulaştı.

X