Biga'da 4. Çocuk Olimpiyatları heyecanı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt

 

Biga Çocuk Olimpiyatları ve Çocuk Şenliği'nin 4'üncüsü spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle renkli görüntülere sahne oldu.

Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen 4. Biga Çocuk Olimpiyatları ve Çocuk Şenliği, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tören ve renkli gösterilerle başladı. Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Kemal Yasin Yılmaz, Beden Eğitimi Öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biga Çocuk Olimpiyatları ve Çocuk Şenliği'nin bu yıl 4.sünü düzenliyoruz. Öncelikle heyecan içinde yarışmayı bekleyen tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bizler Çocuk Olimpiyatları’nı, yüzlerce öğrencimizin farklı branşlarda yeteneklerini ortaya koyduğu özel bir etkinlik olması bakımından oldukça önemli buluyoruz. Çünkü çocuklarımızın çeşitli spor ve sanat dallarıyla haşır neşir olduğu, eğlendiği, bilginin ve kondisyonun birlikte yarıştığı bu tür organizasyonlar öğrencilerimizi daha çok spora teşvik ediyor. Her çocuğun bir yetenek olduğunu hepimiz biliyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hareket eden, en az bir spor dalını hayatına katan bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Ben bu yarışmalarda kaybedenin olmadığını da özellikle hatırlatmak istiyorum. Olimpiyatta alın ve akıl teri döken tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan ve Belediye Meclis Üyeleri, diğer gün ise Şehir Parkı'nda devam eden Çocuk Şenliği'ne katıldı. Çocukların hazırladığı gösteriler öğretmenler ve yoğun katılım gösteren veliler ile birlikte izlendi.

4. Biga Çocuk Olimpiyatları ve Çocuk Şenliği, 2-3 Mayıs tarihlerinde farklı branşlarda gerçekleşen yarışmalar ve sergilenen sanatsal faaliyetler ile birlikte son bulurken, geleneksel çocuk oyunları, masa tenisi, basketbol, voleybol, mendil kapmaca ve santraç dallarda mücadale sergilendi.

 

X