Biga’da Amatör Spor Haftası Kutlandı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Biga’da Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında farkındalık oluşturmak için kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Programda konuşan Başkan Erdoğan, Belediyenin spor kurslarına çok yoğun ilgi olduğunu Biga’nın sporu ve sporcusu için çalışmaya aralıksız devam edeceklerini söyledi.

07-13 Ekim 2019 Amatör Spor Haftası kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Biga’da coşku içinde kutlanıyor. Program kapsamında ilk olarak Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Biga İlçe Gençlik Spor Müdürü Celal Avcı, spor kulüplerinin sporcuları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Hükümet Meydanından başlayarak Bigaspor Spor Tesisleri’nde son bulan kortej yürüyüşü gerçekleşti. Kortej yürüyüşünün ardından Bigaspor Spor Tesisleri’nde devam eden programda günün anlam ve önemi ilişkin konuşmalar yapıldı. Güreş sporunun tanıtımı kapsamında ise Biga Belediyesi Güreş Takımı sporcuları gösteri maçı düzenledi.

Programda konuşan Biga İlçe Gençlik Spor Müdürü Celal Avcı, “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın spora özendirilmesine ve yeni bireylerin spora kazandırılmasına özellikle gençlerimizde spor bilinci ve kültürü oluşturulmasına çalışılmaktadır. Sevgili gençler önce sağlığımız için spor yapmalıyız. Sportif alanında başarılı olmak için kendimize çok iyi bakmalıyız ve çok çalışmalıyız” dedi.

Her bireyin hayatında sporun olmazsa olmaz olduğuna değinen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Spor gençlerimizin hayatına yön verdiği gibi, her yaştaki bireye de sağlık ve sosyalleşme kazandırır. Bu açıdan ister amatör olsun ister ileri seviyelere taşınarak profesyonelliğe dönüşsün spor hayatımızın bir parçası olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Amatör Spor Haftası’nı spora yeni bireylerin kazandırılması ve farkındalık oluşturulması açısından çok değerli buluyorum. Bizler yerel yönetimler olarak bir bütün içinde sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve özel kuruluşlarımızla sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Gerek belediyemiz bünyesindeki sporcuları gerekse ilçemizdeki farklı kategorilerdeki spora gönül vermiş kardeşlerimizle birlikteyiz. Açtığımız yaz kursları ve tüm yıl süren kış kurslarımızla çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz hem sağlık kazanıyor hem de sosyalleşiyor. Bu arada spor kurslarımıza çok yoğun bir ilgi var. Bu da Biga’mızda sporun önemsendiğini gösteriyor. Ayrıca Adaspor ile Arapdede Köprüsü arasına başlatacağımız rekreasyon projemizle halkımız yürüyüş yolları ve kondisyon parklarında düzenli fiziksel aktivitelerini ve sporunu yapabilecek, gençlerimiz de yine proje içinde inşa edilecek futbol sahasında futbol oynayabilecek. İnşallah şehrimize kazandıracağımız spor kompklesleriyle de Biga’mızdan milli sporcular yetişecek. Hemen yanı başımızda Kispet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı’nı da Biga'mıza kazandırarak atasporumuz güreşlerin ilkini gerçekleştirdik. Bundan sonra da burada sportif ve kültürel faaliyetler devam edecek.”

Herkesi spor yapmaya davet eden Başkan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bizler sporu yaşam tarzı haline gelmiş, her çocuğun sporla haşır neşir olarak yetişmesini umut ediyoruz. Hepimiz farkındayız ki Biga’mız çocuklarımız ve gençlerimizle çok büyük bir hareketliliğe sahip. Tabi biz de Amatör Spor Haftası dolayısıyla 7'den 70'e herkesi spor yapmaya, hayatına hareket katmaya davet ediyoruz. Ben bu duygu ve düşüncelerle hafta boyunca gerçekleşecek olan farklı branşlardaki etkinlerde çocuklarımıza hem başarılar hem de iyi eğlenceler diliyorum. Şimdiden müsabakalarda dereceye giren sporcuları ve takımlarımızı kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Biga Kaymakamı Mustafa Can ise yaptığı konuşmada öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nın terör unsurlarını temizlemek bölgeye barış ve huzuru getirmek için sınır ötesinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na değinerek askerlere başarılar diledi. Kaymakam Can, “Biga’mız tarih, sanat, kültür ve spor alanında çok önemli bir paya sahip ve her geçen gün gelen başarılar hepimizin gurur kaynağı oluyor. Biga’mızın spor alanındaki başarıları hepimizi gururlandırıyor. Tüm yerel dinamikler olarak spora ve sporcuya destek olmalıyız. Onlara sportif faaliyetlerini daha da verimli olarak yapmaları için yeni alanlar oluşturmalıyız. Ben Amatör Spor Haftası’nı kutlayarak, herkesi spor yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Amatör Spor Haftası kapsamında hafta boyunca İlkokullar arası geleneksel çocuk oyunları, Liseler arası masa tenisi, okçuluk yarışması, protokol voleybol ve futbol maçı etkinlikleri gerçekleşiyor.

 

X