Bigalı Mehmet Çavuş, Vefatının 57. Yılında Anıldı

Çanakkale Fedakarı, Seddülbahir kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş, vefatının 57. yıl dönümünde Bahçeli Köyü’ndeki kabri başında anıldı.

4 Mart 1915 günü Seddülbahir çıkarması sırasında bir yandan gemilerin bombardıman ateşi diğer yandan makinalı tüfek ve İngiliz askerlerinin saldırısına 15 - 20 kişilik askerleriyle karşı koyarak büyük kahramanlık örneği sergileyen Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuş 3 Şubat 2021 günü vefatının 57. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Programa, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, STK, kurum ve kuruluş temsilcileri, Çanakkale Fedakarı Bigalı Mehmet Çavuş Belgeseli’nin Yönetmen ve Yapımcısı Gökhan Tarkan Karaman ve Mehmet Çavuş'un torunu Recep Eren katıldı.

Bahçeli Köyü Camii’ndeki Mevlid-i Şerif programının ardından katılımcılar yürüyerek Mehmet Çavuş’un kabrini ziyarete gitti. İmamların kabir başında okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Biga Müftüsü Ramazan Orhanlı tarafından dua ettirilmesiyle program sona erdi.