Çan Seramik Seraları İncelendi

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Kale Grubu tarafından, Türkiye'nin ilk projesi olma özelliğini taşıyan fabrika bacasından ısı sağlayan seralara inceleme gezisi düzenlendi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan,  Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca ve Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün'ün katılımıyla Çan Seramik'e ait seralar gezildi.

İnceleme esnasında sera yetkililerince, bilgiler verildi ve üretim aşaması anlatıldı. Çan Seramik tarafından Çan ilçesinde 100 bin dönüm alan üzerinde 44 bin dönüm kapalı alana kurulan ve salkım domates yetiştirilen serada topraksız tarım yapılıyor. Ürünler Hindistan cevizi kabuğunda yetiştiriliyor. İlaç ve herhangi bir kimyasal kullanmadan, sağlıklı ürünler yetiştiriliyor. 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı açıklamada, "Kaymakamımız Mustafa Can, Çan Kaymakamımız Mustafa Gürdal, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Fevzi Atmaca ve Biga Ziraat Odası Başkanımız Güray Ergün’ün de katılımıyla Çan Kale Seramik’e ait seraları gezerek incelemelerde bulunduk" dedi.

X