Çanakkale Zaferi Çelenk Sunma Töreni ile Kutlandı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programları, koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilirken, Biga Şehitliği’nde çelenk sunma töreni yapıldı. Protokol ve katılımcılar program esnasında arasına mesafe koydu. 

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yılı kapsamında Çanakkale’de düzenlenecek olan programlar iptal edilirken, Türkiye genelinde sadece şehitler anısına çelenk sunma törenleri yapıldı. Biga Şehitliği’nde de Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Biga Belediyesi Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci ve kurum müdürlerinin katılımıyla tören gerçekleşti. 

Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Jandarma Astsubay Çavuş Gül Satılmış tarafından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı. 

Dr. Tevfik Başarı Camii İmam Hatibi Davut Yasan tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından ise Biga Müftüsü Ramazan Orhanlı şehitlerimiz için dua ettirdi. 

Şehitlik defterini imzalayan Biga Kaymakamı Mustafa Can, yaptığı konuşmasında “Çanakkale Zaferimizin 105. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor. Çanakkale destanının bütün kahramanlarını bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Çanakkale Zaferi dönemin en modern ordularını dize getiren Çanakkale Geçilmez sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destandır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle Çanakkale bugünümüzü kurtaran maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi milletimizin üstün fedakarlıklarıyla Çanakkale elde edilen eşsiz başarı İstiklal harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir. Terör örgütü ve arkalarındaki odaklara karşı beka mücadelesinde devlet olarak güç kaynağımız tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi yine milletimizin imanı, inancı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır. Ülkemiz bundan 105 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale’yi nasıl dar etmişse bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum” dedi. 

Programın sonunda ise şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. 

X