Cumhuriyet’in 98’inci Yılı Coşku İçinde Kutlandı

ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Cumhuriyetin ilanının 98’inci yılı dolayısıyla tüm ülkede olduğu gibi Biga’da da birçok kutlama ve etkinlik yapıldı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ilk resmi programı 28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 13:00’te Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Çelenk Sunma Töreni çelenklerin konmasıyla son buldu. 

29 Ekim 2021 Cuma günü saat 09:15’te Hükümet Konağı Kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikat programında Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tebrikleri kabul etti.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ SUNULDU, ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni ise Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı’nda yapıldı. Törene Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Dolu ve Başkan Erdoğan katılımcıların ve halkın bayramını kutlarken, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Biga Kaymakamı Erdinç Dolu günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı. 

Öğrencilerin şiir okuması, Biga Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile Yeniceköy Ortaokulu Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunmasının ardından ödül törenine geçildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokullar, Ortaokullar, Lise ve Dengi Okullar öğrencileri arasında düzenlenen yüzme, resim, şiir, kompozisyon ve diğer sportif etkinliklerde yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş tarafından verildi. Okulların bayrak flamalarıyla gerçekleştirdiği geçit töreni ile kutlama programı sona erdi. 

BİGA BELEDİYESİ KREŞLERİNDE 29 EKİM HEYECANI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü dolayısıyla Biga Belediyesi bünyesindeki Hamdi Gençoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi, Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi ve Eczacı Zübeyde Aydın Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri Cumhuriyet Bayramı’nın heyecanını yaşadı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve eşi Feride Erdoğan kreşleri ziyaret ederek 29 Ekim gösterilerini izledi ve birlikte pasta kesti. Miniklerin heyecanını paylaşan Erdoğan ailesi çocukların ve öğretmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU AKŞAM DA SÜRDÜ

Biga’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünden başlayan ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ ile devam etti. 28 Ekim Perşembe günü saat 19:00’da başlayan ve yoğun ilgi gösterilen Fener Alayı yürüyüşü vatandaşların elindeki Türk bayrakları, meşaleler, halkın hep birlikte taşıdığı dev Türk bayrağı ve marşlar eşliğinde Biga Belediye Meydanı’nda son buldu. Biga Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen Cumhuriyet konserinde Vardavela ve Cem Belevi sahne aldı. Pop müziğin sevilen isimlerinden Cem Belevi’nin sahne aldığı konsere Bigalılar yoğun ilgi gösterirken, Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cem Belevi'ye çiçek ve plaket takdim ederek Bigalılar adına teşekkür etti. Kısa bir konuşma yapan Başkan Erdoğan, Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularla kutlayarak Cumhuriyet'i ilelebet yaşatacaklarını söyledi. Biga Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci ise Vardavela grubuna çiçek ve plaket takdim etti. 

X