Lise Öğrencilerinin Bilim Fuarı Heyecanına Ortak Olundu

İÇDAŞ Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bilimsel projelerin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

İÇDAŞ Fen Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İÇDAŞ Fen Lisesi Müdürü Şebnem Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesinin davetlilerce birlikte kesilmesinin ardından, danışman öğretmenler rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan araştırma ve uygulamaların sergilendiği stantlar, protokol tarafından tek tek gezildi.

Projeler hakkında öğrenci ve öğretmenleri tarafından katılımcılara bilgiler sunuldu.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, TÜBİTAK proje faaliyetlerinin öğrencilerin bilimsel araştırma yapmaya teşvik edilmesi, takım çalışmasını öğrenmeleri, proje hazırlama becerilerini ve ortaya çıkan çalışmaları sunmaları açısından önemini vurguladı.