Mayıs ayı Meclis toplantısından suya indirim çıktı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt

Biga Belediyesi Mayıs-2019 ayı Meclis toplantısında vatandaşları sevindiren karar alındı. Oy birliğiyle su ücret tarifesinde indirim yapılırken, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan seçim öncesi verdiği bir sözü daha yerine getirmiş oldu.

Biga Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Başkan Bülent Erdoğan, başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantı şeffaf belediyecilik gereği sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanırken, su ücret tarifesi ile işgal harçlarında indirim yapılması ile birlikte pazaryeri kiralamalarının iptali kararı alındı. İlgili kararlar için Plan Bütçe Komisyonu'nunca hazırlanacak rapor 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak ikinci birleşimde görüşülecek ve su indirim oranı da belli olacak.

Toplantıda gündem maddesi olarak yük indirme-bindirme süresi görüşüldü. Biga Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin 11. maddesinin 25. fıkrasında değişiklik yapıldı. İlgili fıkradaki “Biga Belediyesi'nce tahsis edilen yük indirme-bindirme yerlerinde 5 dakika süreden fazla durarak yük indirme-bindirme işlemi yapmak” kararı “Belediyece tahsis edilen yük indirme-bindirme 15 dakika süreden fazla durarak yük indirme-bindirme işlemi yapmak” olarak meclisin oylarına sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, konuyla ilgili “Çarşıda yapılan ceplere yük indirme-bindirme haricinde vatandaşlar da araçlarını bırakıyor. 5 dakika aracını bırakan vatandaş ne marketten alışverişini yapabiliyor ne de çarşıdaki diğer bir işini halledebiliyor. Bunun kontrollü takibi de zor oluyor. Ama burada süre olarak 15 dakika olduğu zaman bizim Zabıta ekiplerimiz daha duyarlı ve yaptırımlı hareket edebiliyor. Ayrıca şehrimizin trafık yoğunluğu yaşadığı caddeleri belli. Önümüzdeki günlerde trafik uzmanları ilçemize gelerek Biga’mızın gelecek 20 yılını da sürece dahil ederek profesyonel bir çalışma yapacak. Bu çalışma sonucunda yol haritamız ortaya çıkacak. Geçtiğimiz günlerde de Karayolları 14.Bölge Müdürümüz ilçemize geldi ve çevre yollarında incelemelerde bulunduk” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Sözcüsü Ergün Tulnay toplantı sonunda gündem dışı olarak Emek Kafe'nin kapatılacağı iddiasını dile getirerek soru sordu.
İçinde Emek Kafe, Prof. Dr. Ali Barutçu Kitaplığı ve Sergi Salonu’nun yer aldığı Biga Belediyesi Sanat Merkezi ile ilgili soruya yanıt veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Öğrencilerimizin Emek Kafe ile ilgili şikayet dilekçeleri var. Ayrıca bize ve belediyemize gelen şikayet mesajları bulunuyor. Sanat Merkezi'ne giden çocuklarımız, gençlerimiz kitap okumak ya da ders çalışmak istiyor ancak Emek Kafe'nin amacı dışında kullanıldığı ve rahatsızlık oluşturduğu tarafımıza bildiriliyor. Bir tarafta sanat merkezi diğer tarafta ise amaç dışında kullanım oluşması açıkçası bize tuhaf geldi. Biz oraya giderek emekli öğretmenlerimizle konuştuk ve niyetimizin üzüm yemek olduğunu bağcıyla işimiz olmadığını söyledik. Bu gençler bir eğitmen olarak sizin çocuklarınız ve dertlerini en iyi siz anlarsınız diyerek gençlerimizin şikayetlerini ilettik” diye konuştu.

Emek Kafe ile ilgili maddi ve manevi sorunu anlatan Başkan Erdoğan, “Amaç dışı kullanım nedeniyle oluşan rahatsızlık dışında hesapları incelediğimizde Emek Kafe'nin aylık 22 bin TL'nin üzerinde Biga Belediyesi Kent Hizmetleri A.Ş'ye zararı olduğunu tespit ettik. Biz burada öğrencilerin rahatsızlık duyduğu gürültüye önlem alınması ve her ay oluşan 22 bin TL'lik zarardan kurtarılması için adım atacağız. İşletmeye verilerek güzel bir hizmet alımı devam edebilir. Tabi burada en önemli husus öğrencilerimizin duyduğu rahatsızlığı gidermemiz gerekiyor. Bu konu hakkında Emek Kafe'nin kapatılması yönünde şu anlık aldığımız bir karar yok. Sadece sorulara cevap arayarak tatlı bir şekilde çözüm arıyoruz. Sizlerin de bu konuda öneriniz varsa iletebilirsiniz” dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, kamuoyu bilgilendirmesi ile ilgili aldıkları bir kararı da paylaştı. Başkan Erdoğan, “Biz seçimlerden önce şeffaf olacağımızın sözünü verdik. Önümüzdeki günlerde Biga Belediyesi Kent Hizmetleri A.Ş'yi hangi durumda devraldığımızı ve hesaplarındaki durumu bir basın toplantısı düzenleyerek halkımızla paylaşacağız. Ayrıca bu toplantı bir kereye mahsus olmayacak ve her 6 altı ayda bir düzenli basın toplantısı yapılarak kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Meclis toplantısı sonunda ise mazbata törenine katılamayan yedek Meclis Üyesi Baran Tatlı'ya mazbatası Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tarafından takdim edildi.

 

X