Mustafa Münip Efendi Dualarla Anıldı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga’nın manevi isimlerinden olan Alim Mustafa Münip Efendi vefatının 174. yıldönümünde düzenlenen anma programıyla yad edildi.

Biga Belediyesi, Çiçeklidede olarak bilinen, ilçenin önemli manevi önderlerinden olan ve her yıl geleneksel olarak anılan Alim Mustafa Münip Efendi'yi 1 Temmuz Cuma günü düzenlediği mevlid-i şerif programıyla andı. Çiçeklidede Spor Kulübü Lokali’nde düzenlenen programa Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kurum ve Kuruluş müdürleri, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Alim Mustafa Münip Efendi, edilen duaların ardından mevlid-i şerif okunması ve halka ikramda bulunulmasıyla anıldı. Programda, Köşklübağ Cami İmam Hatibi Osman Gürler, Tevfik Başarı Camii İmam Hatibi Davut Yasan ve Takyeci Camii Müezzini Ali Tunç Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okudu. Biga Müftüsü Ertuğrul Akın ise dua ettirdi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Üzerinde yaşadığımız kadim şehre manevi hizmetlerde bulunmuş, birçok eser ve nice talebeler yetiştirmiş olan Alim Mustafa Münip Efendi’yi her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve dualarla andık. Dil bilgini hocamız aynı zamanda Biga’mızda çiçek hastalığını bitirmesi hasebiyle Çiçeklidede olarak biliniyor. Ölene kadar Biga’mızda müftü olarak da görev yapan Allah dostu zatımızı rahmetle yad ediyoruz” açıklamasında bulundu.

X