Nilüfer Gölü’ne Çok Önemli Ziyaret! Herkesi Bekliyoruz

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindeki heyet ile birlikte Nilüfer Gölü’nde incelemelerde bulundu. Nilüfer Gölü’nü tarihinde ilk kez bir Bakan ziyaret ederek bölgeye dikkat çekmiş oldu.

İki gün süren bir dizi açılış ve program için Biga’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın daveti üzerine Biga’nın Kalafat Köyü sınırları içerisinde bulunan Nilüfer Gölü’ne geldi.

15. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışında konuşan Turan, "Nilüfer Gölü’nün tüm Türkiye'mize ve turistlere tanıtılmasını istiyoruz. Orman Bakanlığımız sulak alan ilan ederek dokunulmaz yer haline getirdi. Yürüyüş yollarının, fotoğraf imkanlarının olduğu çok özel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sayın Bakanımıza bir davette bulunmak istiyorum. Sabah erken hep beraber Nilüfer Gölü'ne gidelim o açmış çiçekleri yerinde görelim. Tüm Türkiye'yi oradan Nilüfer Gölü'ne gelmeye davet edelim" demişti. Bakan Pakdemirli ise konuşmaya çıktığında ilk olarak daveti kabul ettiğini ifade etmişti.

O tarihi ziyaret 2 Ekim 2021 Cumartesi günü sabah saatlerinde gerçekleşti. Nilüfer Gölü’ndeki programa, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ve ilgili müdürler katıldı.

Nilüfer Gölü ve Mesire Alanı projesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yürüyüş terasından gölü inceleyen Bakan Pakdemirli, doğa harikası Nilüfer Gölü’ne herkesi beklediklerini söyleyerek koruma altındaki bölgenin önemli bir turizm destinasyonu olacağını ifade etti.

X